Ponta nu a plagiat după standardele din momentul în care şi-a dat...

Ponta nu a plagiat după standardele din momentul în care şi-a dat doctoratul

1
DISTRIBUIȚI

Titlul de doctor în Ştiinţe Juridice, domeniul Drept, al lui Victor Ponta a fost obţinut în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003 şi calificarea de plagiat în cadrul tezei sale de doctorat nu se poate susţine, se arată în hotărârea Consiliului Naţional de Etică de astăzi. Raportul final al Consiliului Naţional de Etică (CNE) a fost întocmit după analizarea evaluării realizate de experţii desemnaţi special pentru acest caz. „Teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice din acea perioadă şi este comparabilă din punct de vedere al acestor cerinţe cu alte teze de doctorat susţinute în acea perioadă. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării. Tema tezei de doctorat este în domeniul de preocupare al doctorandului şi al conducătorului de doctorat. Autorul tezei de doctorat a efectuat a efectuat activităţile cuprinse în planul individual de pregătire conform reglementărilor în vigoare în acea perioadă (3 examene şi 3 referate, toate apreciate cu calificativul foarte bine). Teza de doctorat este clar structurată, are un plan de cercetare coerent. Metodologia este în concordanţă cu normele şi practicile din domeniul ştiinţelor juridice la acea dată.


Cercetarea, aşa cum rezultă din referatele comisiilor de susţinere, prezintă elemente de noutate şi cuprinde analize pertinente. Bibliografia utilizată de autor este menţionată la sfârşitul lucrării”, se arată în raportul întocmit de trei experţi în ştiinţe juridice, desemnaţi special pentru acest caz.

În raportul final al CNE se precizează că, în şedinţa de miercuri, Consiliul a analizat raportul experţilor, care relevă faptul că aceştia au luat în discuţie, printre altele, analizarea cadrului legal în vigoare de la data admiterii până la data susţinerii publice a tezei de doctorat şi acordării titlului de doctor. „Referitor la acest aspect, experţii au precizat că este necesar să se respecte principiul neretroactivităţii legii”, se mai arată în raport.

Totodată, în analiza lor, experţii au luat în discuţie „cadrul normativ privind cosacrarea legală, în 2004, ulterior susţinerii şi acordării titlului de doctor, a presupusei abateri de la normele de bună conduită în cercetarea ştiinţifică”.

De asemenea, experţii care au decis că Ponta nu a plagiat au ţinut cont de criteriile de redactare a tezelor de doctorat la nivelul anului 2003, de poziţia autorilor despre ale căror lucrări se afirmă că ar fi plagiate şi de susţinerile autorului tezei privind acuzaţiile, potrivit raportului final al CNE.

Potrivit concluziilor raportului final, CNE a luat act de îndeplinirea tuturor procedurilor legale  în vigoare la data susţinerii tezei de doctorat a lui Victor Ponta, reţinând faptul că referinţele bibliografice au fost menţionate preponderent la sfârşitul lucrării.

1 COMENTARIU

  1. 1. sunt FAN PONTA. 2. totusi cam prea multi doctori carora de-abia li s-a uscat cerneala pe diploma de licenta, in toate domeniile. Inainte deveneai doctor dupa 20-30 ani de activitate , acu’ ai terminat grupa mare de la gradinita si hupa-tzupa esti doctor; calci pe doctori ca pe dude!!!!!!!!!!!!!!! 3. astept episodul 3 – ceilalti plagiatori de renume!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.