„Prin măsurile tolerante ale instanţelor timişene se dă un semnal vameşilor că...

„Prin măsurile tolerante ale instanţelor timişene se dă un semnal vameşilor că se poate lua şpagă”. UPDATE Decizia CAT pentru „Nelu Motor”

5
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, recursul declarat de DNA împotriva deciziei Tribunalului Timiș de punere în libertate a vameșului Ioan Chincea, arestat pentru luare de mită în formă continuată. La începutul ședinței, unul dintre avocații lui Chincea a depus o copie după demisia acestuia din Administrația Națională a Vămilor. Procurorul DNA a solicitat admiterea recursului și menținerea în arest a lui „Nelu Motor” şi a susţinut că ” prin aceste măsuri tolerante ale instanţelor timişene se dă un un semnal vameşilor că se poate lua şpagă, că nu este nici un pericol, că vor sta câteva zile în arest şi apoi vor scăpa. Funcţionarii publici vor fi încurajaţi, în continuare să se ducă la  lucru doar pentru a lua mită, aşa cum era şi în cazul vameşilor din dosarul vămilor, ştiind că vor fi puşi în libertate dacă sunt arestaţi.


Atitudinea instanţelor de a pune în libertate după zece zile o persoană acuzată de corupţie, încurajează restul funcţionarilor să ia mită sume mici. Semnalul dat e unul liniştitor pentru ei”. În replică, avocaţii lui Chincea au cerut lăsarea în libertate pentru că „nu are antecedente penale şi a avut doar rezultate bune în activitatea profesională de 30 ani în vamă, a recunoscut faptele” şi „nu mai este vameş şi nu mai poate lua şpagă”. În ultimul său cuvânt, Chincea a cerut să fie lăsat în libertate pe motiv că soţia nu lucrează şi „toată viaţa am încercat să-mi fac o carieră”.

UPDATE Curtea de Apel Timişoara a respins recursul DNA, Ioan Chincea urmând să fie pus în libertate.

5 COMENTARII

  1. Rusine!!!Asa o sa scape si hotul de Samartinean Cornel-Mircea,fost manager al aeroportului din Timisoara,asta a furat,a falsificat contracte cu euroi multi,foarte multi,a spionat angajatii aeroportului,dar in cazul lui,daca instanta nu-l va „ascunde”,va beli alup in libertate,sa fie convins nea Mircea,si-a batut joc de fiinta numita OM.Nu uita fraiere,Timisoara nu-i Tarnaveni!Ti-o iei cat de curand,scoate dividentele 2010,2011,le-ai „papat” cu P.D.L.-ul?In plus ai niste sume de bani,datorie la angajatii de la aeroportul Timisoara,cei cu procesele trucate de tine, cu ajutorul judecatorilor de la Tribunalul Timis,fa pe naivul in continuare,au trecut 44 de zile,achitate de datorii!

  2. Stimate domnule Dragos Bota,au trecut azi 44 de zile,decand Samartinean Cornel- Mircea,managerul aeroportului Timisoara,a demisionat.Aveti idee cum va raspunde acest cetatean in fata legii,a angajatilor?Unii intelectuali din randul angajatilor aeroportului Timisoara,care mai au inca creierii”spalati”,cred in continuare cu tarie,ca presa din Romania,mass-media in general,au facut la “comanda”aceste presiuni asupra acestui chilotar,textilist,omul care in istoria aviatiei romanesti,ani de criza,a “spart”orice bariera,in ceea ce priveste,profitul,numarul de pasageri,infrastructura,etc.,etc.De aceea pe aceasta cale,unii angajati care inca se mai intereseaza de bunul mers al aviatiei banatene,va adreseaza o rugaminte de a continua pe aceeasi linie,investigatiile gen”Bota”pentru aflarea adevarului si numai a adevarului,in cazul:1.Dividentelor 2009-2010-2011;2.Cazul subinginerului Mihut Nicolae(care a decedat!?!);3.Axa spionajului Samartinean-Preunca-Caragui;4.A angajatilor aeroportului Timisoara din perioada 2010-2012.06.18 ora 10:00,care sub regimul chilotarului au fost siliti,amenintati de catre echipa inteligenta sa isi dea demisiile,sa capoteze nervos, sau au fost concediati pentru simplul fapt ca nu erau adeptii ciumei portocalii.Asteptam decizia Parchetului Timis cat mai curand posibil,deoarece aceste persoane care au facut rau,inselat,umilit,trebuie sa plateasca PENAL!!!

  3. Asa ceva mi se pare o aberatie. Ii arestezi…le arati minunatele noastre puscarii si apoi le dai drumul? Vamesii isi fac averi de milioane de euro, se plimba cu avionul personal la Viena sa bea o cafea…pe banii din „impozite” care ar trebui sa ajunga la stat de pe urma produselor care intra in tara ilegal cu ajutorul lor. Practic acesti oameni lucreaza la finante, nu sunt vamesi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.