EXCLUSIV Cum justifică pedelistul Sămărtinean falsificarea contractului pentru firma verişorului deputatului Popoviciu

EXCLUSIV Cum justifică pedelistul Sămărtinean falsificarea contractului pentru firma verişorului deputatului Popoviciu

5
DISTRIBUIȚI

Controlul Curţii de Conturi de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara a vizat şi falsificarea contractului de închiriere semnat de echipa condusă de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean, cu Trinvest Bakery SRL a verişorului deputatului Alin Popoviciu. PRESSALERT.ro a dezvăluit că pentru spaţiul de 80 de metri pătraţi există două contracte de închiriere semnate de directorul Cornel Sămărtinean, dar cu numere de înregistrare şi clauze diferite, cel falsificat având o perioadă de valabilitate de cinci ani în loc de trei şi alte prevederi extrem de favorabile chiriaşului. Pe numărul de înregistrare al contractului de închiriere înregistrat la Registrul Comerţului a apărut un alt contract pentru amenajarea spaţiului tot din banii aeroportului.


În nota explicativă dată celor de la Curtea de Conturi, Sămărtinean a explicat că „numărul 11163 a fost alocat iniţial pentru un DRAFT de contract, care nu era ştampilat şi care a plecat în ambele exemplare către societatea parteneră, nu s-a întors NICIODATĂ deoarece societatea nu a fost de acord cu unele condiţii, neînregistrându-se în sistemul electronic al AIT NICIODATĂ, automat acel DRAFT s-a anulat neproducând nici un efect juridic sau comercial”. Aşa-zisul draft avea ştampilă şi semnăturile şefilor de la aeroport, iar în baza acestui document a fost înfiinţat punctul de lucru al societăţii Trinvest Bakery. Directorul comercial, Marius Mezin, a susţinut şi el varianta draftului, explicând auditorilor că „datorită faptului că aceste negocieri au durat câteva zile, draftul vechi de contract cu nr.11163 neîntorcându-se la aeroport, l-am considerat nul iar numărul de înregistrare alocat primului draft şi anume nr.11163 a fost înlocuit în registru de către Bălan Vasile el fiind alocat unui nou contract în favoarea societăţii Tircons”.

5 COMENTARII

 1. Domnule dipl.ing.Samartinean Cornel Mircea,cu tot respectul va intreb,vad ca aici in cazul unui fals pe fata,grosolan,”trageti” tare cu draftul,se mai implica in acest caz penal si Marius Mezin,ca nu avea si asa destule escrocherii la activ,cum ramane cu fostii angajati,cu acele decizii,aditionale,care „chipuri” au fost semnate cu acordul angajatilor din proprie initiativa,trimise la ITM,dar ele de fapt au fost „smulse” prin dol de catre Ioana Covasa,sef resurse umane ,in perioada de declin a aeroportului Timisoara 10.01.2010-18.06.2012,angajati cu vechime in aviatia civila,PROFESIONISTI,nu adunati din buticuri,sedinte PDL,din tot felul de societati,unele cu 1(unu)angajat?Cazul subing.Nicolae Mihut,fost angajat A.I.T.,care a decedat dupa un lung proces,nu va „misca” chiar deloc,aveti familie,credeti ca mergeti la infinit cu afacerile „murdare”,fara a plati faradelegile?Va inselati amarnic,stimabile,dipl.ing.!

 2. Domnule dipl.ing.Samartinean Cornel Mircea,dar in acest caz,oare ,juristul expert,Peianov Avram Sava Milan,si-a dat seama de afacerile „murdare”si l-ati indepartat?Adevar sau minciuna?

  TRIBUNALUL TIMIŞ

  Dosare

  Informaţii detaliate despre dosar

  Numãr unic dosar: 6931/30/2010
  Înregistrat în data de: 27.08.2010
  Obiect dosar: contestaţie decizie de concediere
  Materia juridicã: Litigii de muncă
  Stadiu procesual: Fond
  Părţi: PEIANOV AVRAM SAVA MILAN : Intimat
  S N AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMIŞOARA TRAIAN VUIA SA : Recurent
  CĂI DE ATAC:
  Tip acţiune Data declarare Cine declara
  Recurs 09/08/2011 S N AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMIŞOARA TRAIAN VUIA SA
  Pagina 1

  TERMENE DE JUDECATÃ:
  Data Detalii
  01/10/2010 Amânat
  Solutie: Admite cererea de amânare. Amână judecarea cauzei la data de 15.10.2010, sala 171, ora 9.00, completul C9 LM, pentru când intimatul are termen în cunoştinţă şi pentru când se va cita contestatorul.
  15/10/2010 Amânat
  Solutie: Admite cererea de amânare. Amână judecarea cauzei la data de 12.11.2010, sala 171, ora 9.00, completul C9 LM, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.
  12/11/2010 Amână cauza
  Solutie: Se comunică intimatei un exemplar al notelor de şedinţă constând în răspuns la întâmpinare. Prorogă discutarea probatoriului până după comunicarea răspunsului la întâmpinare. Amână judecarea cauzei la data de 10.12.2010, sala 171, ora 9.00, completul C9 LM, pentru când se citează părţile.
  10/12/2010 Amână cauza
  Solutie: Admite cererea de amânare. Amână judecarea cauzei la data de 14.01.2011, sala 171, ora 9.00, completul C9 LM, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.
  14/01/2011 Amână cauza
  Solutie: Admite cererea de probaţiune. Amână judecarea cauzei la data de 11.02.2011, sala 171, ora 9.00, completul C9 LM, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.
  11/02/2011 Amână cauza
  Solutie: Admite cererea de amânare. Amână judecarea cauzei la data de 25.02.2011, sala 171, ora 9.00, completul C9 LM, pentru când părţile au termen în cunoştinţă.
  25/02/2011 Amână cauza
  Solutie:
  11/03/2011 Amână cauza
  Solutie: În deliberare, faţă de cererea de amânare formulată la acest termen de judecată de către contestator, considerând-o pertinentă şi întemeiată şi observând lipsa de opoziţie a reprezentantei intimatului, în baza disp. art. 96 Cod procedură civilă, urmează a o admite
  25/03/2011 Amână cauza
  Solutie: Amana pronuntarea pt termenul din 29.03.2011
  29/03/2011 Admite in parte cererea
  Solutie: Admite în parte acţiunea civilă formulată de contestatorul PEIANOV-AVRAM SAVA-MILAN, în contradictoriu cu intimata S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara TRAIAN VUIA S.A., având ca obiect contestaţie decizie de concediere. Dispune anularea Deciziei nr.878/30.07.2010 emisă de intimată. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară, sens în care obligă intimata la reintegrarea contestatorului pe postul şi funcţia deţinute anterior emiterii Deciziei nr.878/30.07.2010 – aceea de „consilier juridic” precum şi la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, şi a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul începând cu data concedierii şi până la reintegrarea efectivă. Respinge în rest cererea introductivă în ceea ce priveşte obligarea intimatei la plata salariilor compensatorii. Respinge cererea intimatei privind obligarea contestatorului la plata cheltuielilor de judecată. Definitivă şi executorie de drept. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţata în şedinţă publică, azi, 29 martie 2011.
  Pagina 1

  Ultima actualizare: 05.10.2011

 3. Dar in cazul economistei Popa Gabriela Andreea,concediata,a castigat procesul,despagubita,tot din banii statului in numele aeroportului Timisoara,dar din ororile lui dipl.ing.Samartinean Cornel Mircea,adunand:Mihut-25.000 lei+Peianov-20.000 lei+Popa-20.000 lei=65.000 lei!?!Paguba platita de catre cine?de dipl.ing.Samartinean Cornel Mircea,nu,de angajatii aeroportului Timisoara!

 4. Bravo DNA said
  am November 29 2011 @ 3:15 pm
  Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Cornel Sămărtinean a declarat că ” într-adevăr sunt asociat cu fiica domnului Ostaficiuc în Sport Games, dar eu am acolo doar 2%. Ornella Design are o bogată experienţă în domeniul tipăriturilor. Nu există nici un grad de rudenie şi nici consiliul judeţen ca instituţie nu are nici o implicare la aeroport”

  DE AIA VOR SA MODIFICE LA LEGEA ANI CA CEI CARE DETIN SUB 3% DIN FIRME SA NU MAI DECLARE CONTRACTELE CU STATUL, CA SA POATA FURA IN VOIE

  Comment RSS · TrackBack URI

 5. Pe de altă parte, compania aeriană CarpatAir a dat în judecată aeroportul din Timişoara, pe care îl acuză că, prin grila de tarife aprobată anul trecut, s-au acordat companiei Wizz Air mai multe discounturi, care ar reprezenta ajutor de stat. CarpatAir a solicitat Tribunalului Timiş să suspende punctul din grila de tarife prin care se acordă discounturile pentru Wizz Air.

  „Prin grila de tarife din iunie 2011 (n.r. punctul 7.3), pârâta (n.r. Aeroportul Timişoara) a adaptat inter alia o schemă de discounturi (variind de la 8 până la 73%), oferită operatorilor pe bază de pasageri îmbarcaţi lunar. Această schemă de discounturi constituie un ajutor de stat nelegal acordat de Aeroportul Internaţional Timişoara operatorului de transport Wizz Air”, arată directorul general al CarpatAir, Nicolae Petrov, în cererea de chemare în judecată.

  Judecătorii de la Tribunalul Timiş au decis că nu este de competenţa lor să se pronunţe asupra acordării ilegale a unor ajutoare de stat, această sarcină revenindu-i Comisiei Europene. CarpatAir a declarat recurs, iar magistraţii Curţii de Apel l-au admis, retrimiţând cauza spre judecare la Tribunalul Timiş, unde procesul este în curs de desfăşurare în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.