Avocaţi din dosarul lotului Naidăş, amendaţi de instanţă pentru abuz de drept...

Avocaţi din dosarul lotului Naidăş, amendaţi de instanţă pentru abuz de drept procesual

6
DISTRIBUIȚI

Judecarea dosarului lotului Naidăş, în care vameşi, poliţişti de frontieră şi contrabandişti sunt acuzaţi de DNA pentru fapte de corupţie,  s-a amânat, din nou, astăzi după ce avocaţii au invocat din nou excepţii, solicitând restuirea dosarului la procuror pentru refacerea urmăririi penale. Pe lângă motivele invocate de apărători şi ieri îăn cazul lotului Moraviţa 1, avocaţii au venit şi cu alte argumente. Unul dintre apărători a susţinut că nu se poate asigura o apărare echitabilă pentru că modul în care a fost întocmit dosarul nu-i permite acest lucru.


„Nu pot formula o apărare la aceste acuzaţii având în vedere fisurile mari din structura dosarului. În rechizitoriu şi în probatoriu sunt fraze eliptice de subiect sau predicat, care sunt înlocuite cu puncte puncte, lăsându-mă în neanutul presupunerilor şi de a plictisi instanţa cu acestea, în loc ca lucrurile să fie foarte clare”. Procurorul DNA a cerur respingerea excepţiilor, motivând că au mai fost analizate de instanţă şi respinse. O parte dintre avocaţi au solicitat pentru clienţii lor ca să li se schimbe obligaţia de a se prezenta la Poliţie în fiecare săptămână cu cea de a se duce doar o dată pe lună. Instanţa a rămas în pronunţare.

UPDATE Curtea de Apel Timişioara a respins cererile de restituire a dosarului şi a decis amendarea avocaţilor Mihai Bălăşoiu şi Vladimir Ciolacu cu 1500 lei şi respectiv 3.000 lei pentru abuz de drept procesual. Următorul termen a fost stabilit pentru 12 octombrie.

6 COMENTARII

  1. poate autorul articolului nu a prezentat tocmai exact cum s-au petrecut lucrurile in sedinta respectva de judecata, dar daca instanta a amendat avocatii unora dintre inculpati pentru ca au ridicat respectivele exceptii, calificandu-le drept abuz de drept procesual, asta-i noaptea mintii… Probabil ca in disperarea instantei de a acoperi toate greselile unui dosar a carui urmarire penala s-a facut cum s-a facut si cele ale unui rechizitoriu scris pe genunchi, au ajuns sa interpreteze orice exprimare a dreptului la aparare pe plan procesual drept un abuz de drept.

  2. @anonim: 1. Disciplina se numeste „Drept procesual penal”, desi comentariul meu contine si argumente ce tin de protectia internationala a drepturilor omului (mai exact, dreptul la un proces echitabil). Deci, nu „stiinta procesului penal”…
    2. Nu, nu te/va las in ciuda impresiilor care te cuprind…

  3. …fara cuvinte, aici avocatii trebuie sa intre puternic in ei, nu sunt DUMNEZEU acesti judecatori si chiar daca primesc ordine de sus, nu va ramane asa…mi-e greata de justitia romana.

  4. baaaa….ma lasati cu aburelile voastre? foarte bn au facut judecatorii….doar ca pe cei cercetati trebuiau sai suspende din activitate…nu sa lucreze in continuare…..unde e codul de etica si deontologie profesionala al politistului????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.