Elevii din Maşloc riscă să fie evacuaţi din cauza datoriilor

Elevii din Maşloc riscă să fie evacuaţi din cauza datoriilor

1
DISTRIBUIȚI

Peste 100 de copii din Maşloc riscă să fie evacuaţi în orice clipă din şcoala în care invaţă, asta pentru că ministerul Educaţiei nu a achitat datoriile către constructorul clădirii, iar acesta din urmă a deschis acţiune în instanţă, unde de altfel a şi primit câştig de cauză. „Datoria este veche de patru ani de zile şi se ridică la suma de 1.100.000 de lei, din care 200.000  sunt penalităţi.


Sperăm ca ministerul să deblocheze banii necesari, chiar dacă nu pentru sumele integrale, măcar pentru o parte din ele. Deşi de luni trebuia să evacuăm spaţiul, conform somaţiei primite de la constructor, astăzi
copii sunt în săli şi activitatea se desfăşoară în condiţii nornale. Sperăm să mai existe această clemenţă a constructorului care pe bună dreptate îşi cere banii şi sperăm ca din banii alocaţi pentru arierate în cinci septmebrie să primim şi noi bani”, a declarat inspectorul şcolar adjunct pe Timiş, Francisc Halasz, care a precizat că inspectorul şcolar general Cornel Petroman participă în aceste zile la o reuniune cu reprezentanţi ai ministerului, unde va face lobby pentru rezolvarea acestor probleme. Halasz a mai explicat că pe raza judeţului Timiş şcolile au datorii de 8 milioane de lei.

1 COMENTARIU

  1. Precis ministerul trebuie sa dea banii, si nu Primaria? Nu primariile raspund de patrimoniul scolilor (intreb pentru ca parca asa tin minte)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.