EXCLUSIV DNA, percheziţii în cadrul unei operaţiuni internaţionale UPDATE Ce spun reprezentanţii...

EXCLUSIV DNA, percheziţii în cadrul unei operaţiuni internaţionale UPDATE Ce spun reprezentanţii firmei

0
DISTRIBUIȚI

O amplă operaţiune a fost declanşată, în această dimineaţă, la nivel european, fiind efectuate percheziţii în Germania, România şi Franţa. Ancheta este coordonată de procurorii germani care au solicitat autorităţilor române, prin intermediul unei comisii rogatorii, sprijin pentru percheziţionarea firmei Darimex Internaţional din Arad. Procurorii şi poliţiştii de la DNA însoţiţi de un procuror german au descins în această dimineaţă la sediul societăţii, în paralel fiind percheziţionate alte cinci locaţii ale aceluaişi grup de firme din Germania şi Franţa.


Conform primelor informaţii, sunt căutate documente în cadrul unei anchete legate de fraudarea de fonduri europene. Nici un oficial al firmei din Arad nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere, persoana care a răspuns la telefon afirmând că întreaga conducere este într-o şedinţă.

UPDATE Directorul de la  Darimex Internaţional Ioan Cincea a declarat că „au venit să caute dacă am proiecte pe SAPARD, dar noi nu am avut aşa ceva. Au făcut verificări la societate, s-au uitat după utilaje, inclusiv au căutat în arhivă după documente din 2002. Nu au fost alte probleme. De asemeni, simultan, au intrat simultan şi la punctul de lucru de la Otopeni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.