EXCLUSIV Consilierul județean PD-L Alain Rus, incompatibil – administrator la o firmă...

EXCLUSIV Consilierul județean PD-L Alain Rus, incompatibil – administrator la o firmă a CJT

16
DISTRIBUIȚI

Alain Rus a fost consilierul personal al șefului PD-L Timiș, Constantin Ostaficiuc, când acesta era președintele consiliului județean. Postul i-a fost o trambulină – a ajuns consilier judeţean, a fost impus ca preşedinte al organizaţiei Timişoara şi este printre cei nominalizaţi de partid să candideze la alegerile parlamentare pentru un post de deputat în Timişoara. Cât a fost consilier personal al lui Ostaficiuc, Alain Rus a primit şi o altă misiune, care în mod suspect nu a fost trecută în nici una din declaraţiile sale de interese, deşi legea în obligă. Prin actul adiţional din 24 iulie 2010 al SC Schilift SRL, Rus Alain Florin a fost numit unul dintre administratorii societăţii pe o perioadă de patru ani de zile, acesta figurând şi acum în actele oficiale de la Registrul Comerţului. Schilift SRL este o societate în care Consiliul Judeţean Timiş are 40%, CJ Caraş Severin 40% şi Consiliul Local Văliug 20%, administrând schi liftul care urcă pe Semenic. Deşi  acum este consilier judeţean, Alain Rus continuă să apară ca administrator, dar acest lucru nu este trecut nici măcar în ultima sa declaraţie de interese. „În cazul de faţă avem un caz clar de incompatibilitate, fiind încălcate prevederile Legii 161 care prevede că un consilier local sau judeţean  nu poate îndeplini funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, Victor Alistar de la Transparency International.

Contactat telefonic, Alain Rus a început prin a nega că ar fi administrator al firmei în care CJT este acţionar, afirmând că „acolo a fost o muncă neplătită.


N-a funcţionat niciodată această societate. Nici măcar la o masă nu am fost.  Nu eram administrator, ci doar în comisia aceea. Era o chestiune închisă, oricât aş fi vrut să fac ceva”. Când i s-a spus despre documentele oficiale de la Registrul Comerţului, pedelistul şi-a amintit că „am fost o dată la notar la Reşiţa. Am dat buletinul şi am stat la o cafea, după care m-am întors la Timişoara. Atât. Ieşeau la pensie mai mulţi angajaţi ai consiliului judeţean. Este o confuzie, o chestiune  lăsată, probabil, la voia întâmplării. Am crezut că dacă nu mai sunt angajat la consiliul judeţean, nu mai sunt, automat, nici la societatea respectivă. Am fost doar reprezentant al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş în consiliul de administraţie. Dacă este aşa o să-i dau în judecată pe cei care m-au băgat în această încurcătură”.

16 COMENTARII

 1. de cand cu OTV-ul toata lumea s-a molipsit de EXCLUSIV…problema e ca, mai nou, la toate articolele care incep cu exclusiv nu e nici macar o stire…eu unul chiar nu vad unde e stirea?! ca nu am aflat clar daca e incompatibil sau nu…ba chiar am citit de cateva ori si tot nu inteleg de unde s-a tras concluzia ca e incompatibilitate?!

 2. Chiar ma intrebam cand si cum o sa incercati sa-l murdariti pe omul fain Alen care totusi sa fim sinceri este alternativa la prostia de azi.

  Sper sa nu aveti prea mare succes sunt cazuri cu adevarat problematice. Vezi Ruset, vezi fosta palarie de 5 stele pentru primarie, vezi ……. Imaginea in oglinda in care te uiti…..

 3. Oamenii nostri neaga pana in panzele albe cand ies laa iveala astfel de lucruri… „Si se jura ca n-o fura/Si l-am prins cu rata-n gura”…. Toti se bazeaza pe faptul ca nimeni nu cerceteaza cu atentie asemenea situatii – si pe faptul ca si daca acuzatiile sunt dovedite, nu se intampla nimic.
  Deci – firma cu pricina a functionat sau nu? Saca da, indiferent daca a fost platit Rus sau nu, Rus minte.
  Daca a functioant, Rus a fost platit – in bani sau natura – sau nu?
  „Am fost o data la notar la Resita si am dat buletinul” – nu zau, nu mai tine minte penturce a fost la notar sau pentru ce a dat buletinul?????

 4. „Ganditorul” din partea dreapta a imaginii,gasit vinovat de auditorii Curtii de Conturi,de jaful creat in perioada 10.01.2010-18.06.2012,poate si „putin” spionaj,la aeroportul Timisoara,isi asteapta pedeapsa bine meritata!!!Culmea prostiei:locul 13 la alegerile parlamentare?

 5. Replici celebre:”Dacă este aşa o să-i dau în judecată pe cei care m-au băgat în această încurcătură”.-Alain Rus;”Îi atenţionez pe cei ce generează sau dezvoltă aceste ata­curi fără o bază legală că sunt pasibili de a răspunde în faţa legii”.-Dipl.ing.Samartinean Cornel-Mircea.Concluzie:in nici unul din cazuri,ei sunt”aerieni”,noi nu,ci altii…pai daca si pe auditorii Curtii de Conturi ii ameninta!!!Nu e bine domnule Mircea!!!

 6. STirea zilei pentru voi ca azi a fost ultuma ziiiiiii frumoasa a voastra.De maine vine tunamiiii.Nici la Buc si nici Caras nu mai aveti sprijin.Daca vine Samartinean sa va arate cum se face aviatie adevarata ca in citeva luni ati uitat ,si capul va fost numai la furaciuni si razbunari personale care au facut ca aviatia sa sufere si AIT sa fie intru-un picaj ………..greu de controlat.dorosenco,avram,ionut,hotopan,fratii stamato, si altii ce nu au ce cauta,blonde si brunete bune de cluburi de noapte nu de aviatie schema de personal de max 242 vine peste voiiiiiiii. RU pregatii actele si trimiteti cu VMTacasa la fiecare.v-am ciuruit

 7. Ciolane ciolane ce mai ciolane daca nu dispareti hotilor si cacatorilor.la munca qca de furat sa terminat,Alo raimer si cu tine vorbesc ,atentie la combustibil si piese auto ca sintem cu ochi pe tine ,si lasa vizitele pe la oameni pe acasa ca iti vine (pardon tia venit) randul

 8. Cur tea de Conturi ar trebui sa ia masuri urgente si sa repare mirlania si ilegalitatea de a acoperii in cunostiinta de cauza furaciunile de milioane de euro a lui idolu in special Condan de la curtea de conturi ar trebuie sa isi spele pacatele si sa marturiseasca cum la spalat cu contrctul de 3.000.000 eur de marketink cu wizz si nu numai acesta , la un control SERIOS si ADEVARAT(atentie DNA) se va constata multeeeeee furaciuni si comisioane .La lucru

 9. iDolule ai dat de dracuuu.Dute repede si mai iati un concediu medical de la nebuni pina mai poti ca toti sint pe urmele tale cu Busoi in frunte.Vezi sa nu te duci la medic baut ca nu iasa analizele bune si dai si mai rau de dracuuuuu

 10. Atentie!!!se verifica dosarele revolutionarilor!!!acte false!!!Nr.2377-revolutionar la numai 17 ani,3 luni,1 zi???Unde?Mafia “revolutionarilor” de la aeroportul Timisoara trebuie starpita!!!In jur de 20(douazeci)de nearestati,neimpuscati,in 16-22.12.1989!?!Hectare de pamant gratis-pomana,transport gratis,fara impozite pe salariu,locuinta,pentru ce???Banii inapoi miseilor!!!22 de ani de pomana!!!RUSINE!!!

 11. Hotararea nr. 37 din 26.09.2012 privind revocarea HCL 33/28.04.2010 si a HCL 99/21.11.2012

  Consiliul Local al Comunei Ghiroda
  Avand in vedere Referatul nr. 8558 din 18.08.2012, al Viceprimarului Comunei Ghiroda, domnul Cinca Marcel
  Avand in vedere avizele Comisiei 1-pentru economie, buget, finante, impozite si taxe, juridica, dezvoltare urbanistica, amenajarea teritoriului si patrimoniu, administrarea domeniului public si privat, ale Comisiei 2 -pentru administratia locala, munca si protectia sociala, juridical, protectia copilului, , sanatate si familie precum si ale Comisiei 3- pentru ordine publica, cultura, stiinta, invatamant, turism, sport si culte, protectia mediului din cadrul Consiliului Local al Comunei Ghiroda .
  In temeiul art.45 din Legea 215/2001 privind administratia publica locala republicata si modificata:

  HOTARASTE

  Art.1. Se revoca Hotararea Consiliului Local al comunei Ghiroda nr. 33/ 2010 privind aprobarea preluarii in administrare a unui fuselaj MIG 23 si amplasarea acestuia pe teritoriul administrativ al Comunei Ghiroda
  Art.2. Se revoca Hotararea Consiliului Local al comunei Ghiroda nr. 99/2011 privind modificarea si completarea HCL 33/2010 privind aprobarea preluarii in administrare a unui fuselaj MIG 23 si amplasarea acestuia pe teritoriul administrativ al Comunei Ghiroda
  Art.3. Prezenta hotarare se comunica:
  -Institutiei Prefectului Judetului Timis-
  -Primarului comunei Ghiroda
  -Compartiment urbanism
  -Cetatenilor prin afisare

  PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ
  Cristian Dumitru CĂRĂGUI

  Contrasemnează:
  SECRETARUL COMUNEI GHIROD
  Cj. Sorin Viorel PRILIPCEANU

  Contrasemnează:
  SECRETARUL COMUNEI GHIRODA
  Cj. Sorin Viorel PRILIPCEANU

  Ghiroda
  Nr.37 din 26.09.2012 Domnule Presedinte de sedinta Cristian Dumitru Caragui,aveti aprobarea sa va ridicati aeronavele „torpilate”de la aeroportul Timisoara,si aveti multe ciocnite!!!sa le depuneti in fata primariei din Ghiroda!!!

 12. Hotararea nr. 41 din 26.09.2012 privind aprobarea investitiei :” Modernizare drum de exploatare DE 65 in comuna Ghiroda, jud. Timis”

  Consiliul Local al comunei Ghiroda.
  Avand in vedere Referatul nr.8617/19.09.2012 al Primarului Comunei Ghiroda, domnul Vasile Dorel Cadariu;
  Avand in vedere avizele Comisiei I pentru economie, buget, finante, impozite si taxe, juridica, dezvoltare urbanistica, amenajarea teritoriului si patrimoniu, administrarea domeniului public si privat, ale Comisiei II pentru administratie locala, munca si protectia sociala, protectia copilului, sanatate, familie; ale Comisiei III pentru ordine publica, cultura, stiinta, invatamant, turism, sport si culte, protectia mediului din cadrul Consiliului Local al Comunei Ghiroda.
  În conformitate cu prevederile art. 36 alin.4 lit.d, din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi modificată;
  În temeiul art. 45 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi modificată;

  HOTARASTE

  Art. 1 Se aproba investitia :” Modernizare drum de exploatare DE 65 in comuna Ghiroda, jud. Timis”
  Art. 2. Se aproba indicatorii tehnico – economici pentru lucrarea :” Modernizare drum de exploatare DE 65 in comuna Ghiroda, jud. Timis” cuprinsi in proiect nr. 12032/2012 si anume:

  1- Total valoare deviz estimativ 1.908.450 lei (fara TVA)
  2- Termen de executie 4 luni
  3- Total lungime 1640 m
  4.- Latime platforma drum 7,00 m
  din care:
  -latime carosabil 5,50 m
  -latime acostamente 2×0,75m

  5. Structura rutiera
  – 4,00 cm strat de uzura din beton asfaltic BA16
  – 6,00 cm strat de baza din anrobat bituminos AB2
  – 20,00 cm strat superior de fundatie din piatra sparta
  – 30,00 cm strat inferior de fundatie din balast

  6-Scurgerea apelor pluviale se va asigura prin santurile existente care vor fi reprofilate
  -se vor inlocui 2 podete existente tubulare cu podete dalate tip P2 si se va largi un podet existent in stare buna de functionare

  Art. 3. Sumele necesare executiei lucrarii: ” Modernizare drum de exploatare DE 65 in comuna Ghiroda, jud. Timis” sunt prevazute in Bugetul Local pe anul 2012 la capitolul 84.02.03.01(drumuri si poduri) clasificatie economica 84.02.71(investitii).

  Art. 4. Cu aducerea la indeplinire a prezentei Hotarari se incredinteaza Compartimenul de Achizitii Publice din cadrul Primariei Comunei Ghiroda.

  Art. 5. Hotararea se comunica :
  – Prefecturii Judetului Timis
  – Compartimentului de Achizitii Publice din cadrul Primariei Comunei Ghiroda;
  – Primarului Comunei Ghiroda;
  – Cetatenilor prin afisare

  PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ
  Cristian Dumitru CĂRĂGUI

  Contrasemnează:
  SECRETARUL COMUNEI GHIRODA
  Cj. SORIN VIOREL PRILIPCEANU Domnule Presedinte de sedinta,Cristian Dumitru Caragui,cu semnaturile pe contractele „cheie”la aeroportul Timisoara,cum ramane?Auditorii Curtii de Conturi au incheiat ancheta,paguba se ridica la 4,3 milioane euro!!!Atentie Ghiroda!!!

 13. ALEGERI LOCALE IUNIE 2012:
  1. BOTOCA SORIN CONSTANTIN: PC USL

  2. CĂRĂGUI CRISTIAN DUMITRU: PDL

  3. CINCA MARCEL: PSD USL

  4. CISMADIA EMIL: PNL USL

  5. DRĂGĂNESCU LAURENȚIU GHEORGHE: P. Verde

  6. GREF FLORIN: PNTCD

  7. IONELE REMUS: PDL

  8. JURJ OVIDIU VIOREL: PNTCD

  9. MAXIM MAXIMILIAN VASILE: P. Verde

  10. PAVEL TIBERIU: PNCTD

  11. SANCIRA IOAN GHEORGHE: PSD USL

  12. SUCIU FLORENTINA: PNTCD

  13. SUCIU MONICA TANIA: PDL

  14. TĂURESCU CASIAN: PPDD

  15. VLAICU CLAUDIA: PDL

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.