Primarul Robu anunţă marea expropriere în complexul studenţesc din Timişoara. Vezi ce...

Primarul Robu anunţă marea expropriere în complexul studenţesc din Timişoara. Vezi ce l-a enervat

2
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunţat, astăzi, „decizia politică a primarului de expropriere a tuturor proprietăţilor care ar trebui să fie domeniu public în ceea ce noi numim acum complexul studenţesc din Timişoara”. Edilul şef a anunţat că-şi doreşte aparişţia primului campus studenţesc adevărat din care să dispară „tot ce perturbă activitatea academică şi socială tipic studenţească”. Principala nemulţumire a primarului este faptul că, la ora actuală, complexul atrage lumea interlopă şi-şi doreşte dispariţia acestora din zonă. „Nu sunt adeptul campusurilor cu iz monastiresc”, a ţinut să precizeze Robu. Primarul Timişoarei a fost iritat de întrebările jurnaliştilor legate de costurile acestei operaţiuni de expropriere, care va viza absolut toate terenurile şi clădirile care sunt în zona complexului şi care acum sunt proprietate privată, inclusiv case locuite.


„Nu ştim care vor fi costurile. Acum v-am prezentat ideea în principiu. Văd că mă interesează întotdeauna despre ce sume este vorba. Acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte. Ideea mea cu campusul am propus-o acum şase, şapte ani când eram rector”.

Primarul s-a declarat nemulţumit de faptul că proprietarul unui teren din complex a cerut Primăriei Timişoara să plătească o taxă pentru că studenţii trec pe aleea care este construită pe proprietatea sa. ” Proprietarul de la Pret a Manger ne-a cerut bani. Nu negociez astfel de lucruri. O să găsim o soluţie  ca să realizăm în regim de urgenţă o alee pe terenul care e proprietate publică. Acest lucru m-a determinat să dau o prioritate mai mare acestei chestiuni a exproprierii”, a susţinut Robu. Primarul Timişoarei a explicat că nu are probleme să facă exproprieri deoarece „comuniştii luau pur şi simplu proprietăţile, capitaliştii fac exproprieri plătind preţul corect”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.