Proprietarii clădirilor din centrul Timişoarei ameninţaţi cu represalii de primar. Ce l-a...

Proprietarii clădirilor din centrul Timişoarei ameninţaţi cu represalii de primar. Ce l-a enervat pe Robu

5
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, i-a ameninţat, astăzi, pe proprietarii clădirilor din centrul muncipiului, edilul declarându-se nemulţumit de „situaţia revoltătoare” cu care se confruntă din cauza acestora. „Am lansat ideea de a face reabilittare termică a clădirilor pe proximul program eurupean la nivel de străzi întregi.


Am vrut să prindem şi centrul aici.  Vreau să vă spun că asociaţiile de proprietari din centru nu doresc, pe bani europeni, pe fonduri guvernamentale şi cu o foarte mică contribuţie din partea lor să refacă faţadele clădirilor şi să facă şi reabilitarea”, a declarat Robu. În cazul în care proprietarii nu vor fi de acord cu refacerea faţadelor clădirilor, Robu este pregătit de represalii – „dacă nu doresc, vom promova o hotărâre care să sancţioneze o astfel de atitudine, indirect. Este inadmisibil să locuieşti în zona zero a oraşului, să nu-ţi pese de cum arată clădirea în care locuieşti şi să refuzi reabilitarea”. Primarul speră că va găsi totuşi înţelegere la proprietari şi nu va fi obligat să treacă la măsuri punitive.

 

5 COMENTARII

 1. dorim un oras frumos,european cu care sa ne mandrim?atunci trebuie sa contribuim si noi cetatenii acestui oras cu ceva,stiu se va zice ca unde sant banii ce se aduna la primarie din taxe si etc dar nu sant de ajuns si banii ce se strang nu sant chiar asa multi incat sa se imparta la toate problemele acestui frumos oras de altfel,este o treaba foarte buna sa atragem fonduri europene si pot zice ca este unica sansa de a razbi in aceste vremuri tulburi.Parerea mea este ca va trebui sa ne schimbam caracterul putin si sa nu mai fim asa plangaciosi si mofturosi si mai ales sa nu mai cautam vinovatii ca vinovatii noi santem si noi vom fi daca nu ne schimbam,cu drag pt. orasul meu frumos,laurentiu ionescu

 2. Cei care dorescsa traiasca si sa locuiasca in centrul orasului trebuie sa plateasca mai mult decat ceilalti locuitori. Centrul este plin de oameni care au cumparat apartamente cu surpafete mari pe sume modice – si imi aduc aminte ca numai sefimea dinainte de Revolutie putea prinde apartamente in Piata Victoriei, de pilda…. Vor in Centru, sa scoata banii !!

 3. Noooo! Cu romanu’ nu merge cu vorba buna! El nu vede decat din unghiul lui obtuz, mai ales cei din zona aceea, care in majoritate au prins din plin timpurile comuniste. Mentalitate de rahat!
  Sa faca doar primaria din banii de impozite? Adica si din ai mei, si din ai vostri, pentru ca in cladirile din centru sunt putini proprietari. Da’ ce vor? Totul pe tava? Iar ei sa se lafaie in zona zero?! A venit careva de-acolo sa-mi plateasca izolatia la blocul meu?!
  Amenda! Ne cad bucati de caramizi in cap! Ne pun viata in pericol noua si copiilor nostri. Este zona pietonala. Daca nu le place, sa mearga in varf de munte. Acolo scapa de Robu si represaliile lui.
  Mama lor de nimicuri!

 4. Orice proprietar de casa trebuie sa-si ingrijeasca edificiu. Cei care locuiesc in Balcescu, Mehala, Sagului, Lipovei sau mai la margine, de la cine primesc bani pentru renovari ? O fac periodic , singuri fara ajutor de la „Stat”, bineinteles in cazul in care vor sa locuiasca civilizat , fara tencuiala sparta,cu geamuri intregi si nescorojite, si cu o izolatie foarte buna. Asa ca nu inteleg unde e problema. Amenintare sau nu, e perfect corect. Exista niste norme(reguli nescrise, probabil) de civilizatie, fiecare are si obligatii, nu numai drepturi. Si, pe bune, „de la stat” sa tot ceri, dar cine e „statul”, nu sintem tot noi, oamenii acestei tari ? Oriunde in lumea asta esti sanctionat daca nu respecti anumite reguli de ordine si civilizatie. Ai o proprietate, trebuie singur sa ti-o administrezi si sa o ingrijesti, fara „stat”.Vin sateni la oras sa ceara bani pentru renovarea caselor, proprietetea lor personala ? Nu cred ca i-a trecut cuiva prin cap asa ceva. Asa ca nici la oras nu poate fii altfel. A te incadra in estetica orasului e o obligatie morala. Nu doar vorbele sustin mindria de-a fii banatean, timisoarean. Faptele vorbesc ma mult. E chiar o RUSINE ca si acum dupa 22 de ani dupa revolutie mindrii proprietari din privilegiatul centru al orasului nu s-au gindit sa starga culoarea sumbra de pe fatadele triste ale superbele lor edificii. Chiriile incasate le-ar ajunge precis. D-l Robu (desi are rar dreptate in deciziile pe care le ia) are dreptate sa se revolte la o asemenea atitudine. Si nu as zice ca e vorba de represalii si amenintari, e prea dura, mult prea dura o asemenea apreciere a faptelor. Eu nici nu as mai discuta mult : termene si amenzi corespunzatoare si problema se rezolva. Cine nu are bani de intretinere sa vinda ! Daca nu ai bani sa-ti intretii o masina , o lasi in paragina pe marginea drumului ?

 5. care e interesul primariei pt ca o cladie sa fie reabilitata termic? scaderea facturii de caldura, avind in vederea ca primaria arunca banii pe subventia gigacaloriei.
  de aceea ii propun lui nenea robu (pe care personal nu l-am votat) sa „santajeze” pensionarii cu ciocu’ mare: daca refuzati reabilitarea nu o sa aveti subventie la caldura. simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.