Viorel Coifan pe Facebook: „Am un sentiment amar faţă de miopia şi...

Viorel Coifan pe Facebook: „Am un sentiment amar faţă de miopia şi ingratitudinea unor colegi”

2
DISTRIBUIȚI

Liberalul Viorel Coifan şi-a explicat, astăzi, într-o postare pe contul personal de Facebook decizia de a demisiona din funcţia de vicepreşedinte al PNL Timiş, după ce a pierdut cursa pentru candidatura la postul de senator în colegiul 2 Timişoara, fiind învins de şeful organizaţiei municipale Petru Ehegartner. Coifan a povestit despre intrarea în cursa pentru cele două candidaturi pentru Senat a lui ” Ben Oni Ardelean din Hunedoara” şi despre faptul că Maria Grapini de la Partidul Conservator a primit colegiul 3 de deputaţi „în care eu locuiesc şi de care m-am ocupat ani de zile(…)  Nu comentez cât de „democratice” a fost înţelegerile de la nivel central prin care actualii parlamentari îşi post păstra colegiile dacă doresc să candideze, sau nominalizările făcute in plic. Eu am crezut întotdeauna că libera competiţie este unul din motoarele progresului. De aceea sunt liberal”.

După ce Ehegartner s-a decis să candideze pe colegiul 2 unde era înscris şi Coifan ” s-au creat premizele pentru o concurenţă fraticidă între doi membrii ai Biroului Politic Teritorial: preşedintele organizaţiei municipale, pe de o parte, şi vicepresedintele organizaţiei judeţene, pe de alta parte.


Teoretic, greu de ales! Practic, „pe surse”, se cunoşteau deja preferinţele. Şi atunci trebuiau obiectivate aceste preferinţe. Cum? Reţeta este foarte simplă. Se ia o grilă de evaluare utilizată pentru departajarea candidaturilor în cadrul unei liste depuse la alegerile locale şi care nu a mai fost actualizata din iunie, se efectuează un sondaj telefonic prin call center în urma căruia toţi candidaţii au obtinut scoruri foarte apropiate (?!?) şi apoi se supun candidaturile la vot. Atunci când vicepreşedintele care a obţinut cele mai multe voturi la alegerile interne din 2010 – adică eu – primeşte doar 4 voturi „DA” şi 18 „NU”, înseamnă că a aparut o problemp de credibilitate. Chiar dacă ea este formală”. Aşa că Viorel Coifan şi-a înaintat demisia în scris din funcţia de vicepreşedinte aşl PNL Timiş, anunţând că „am însă un sentiment amar faţă de miopia şi ingratitudinea unor colegi care, din laşitate, au preferat repetarea scenariului de la alegerile generale din 2008 când prin impunerea unui candidat de la Centru, PNL Timiş a pierdut un loc de deputat în Parlamentul României. Se pare că nu dorim să învăţam nimic din lecţiile pe care istoria foarte recentă ni le-a oferit”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.