Omul de afaceri care a fraudat proiecte europene în serie, trimis din...

Omul de afaceri care a fraudat proiecte europene în serie, trimis din nou în judecată de DNA

1
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Iulian Marius Buturugă, cel care a fraudat în serie o serie de proiecte din cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, a fost trimis în judecată de DNA structura centrală într-un nou dosar, după ce serviciul Timişoara l-a trimis în faţa judecătorilor pentru fapte similare.  În perioada 2010-2011, Buturugă Iulian Marius, în calitate de reprezentant al S.C. Buturugă, Militaru & Asociații SPCJ S.R.L. (preschimbată ulterior în S.C. Buturugă & Asociații SPCJ S.R.L.), a prezentat Organismelor Intermediare Regionale pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOSDRU) – Regiunile Sud Vest Oltenia, Nord Vest și Sud Est, documente și declarații false prin care atesta în mod nereal capacitatea administrativă și financiară a societății comerciale de a obține fonduri europene. Pe baza acestor documente pe care le-a falsificat personal sau a determinat alte persoane să le falsifice (respectiv certificate de atestare fiscală false ce figurau ca fiind emise de Administrația Financiară Sector 3 București, declarații false privind eligibilitatea societății, adeverințe false ce creau aparența emiterii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă București), inculpatul a obținut fonduri europene nerambursabile din Fondul Social European în cuantum de 2.024.740,5 lei, echivalentul a aproximativ 480.935,86 euro (în cadrul a patru proiecte POSDRU) și a solicitat suma totală de 6.074.223 lei, echivalentul a aproximativ 1.442.802 euro, provenită din fonduri europene nerambursabile și din bugetul național, în cadrul a trei proiecte POSDRU.

Din banii obținuți în mod ilegal, Buturugă Iulian Marius a schimbat destinația sumei de 924.448,85 lei.


Pentru a justifica cheltuirea acestor bani, a falsificat 351 de documente (contracte de prestări servicii, facturi fiscale, rapoarte de activitate, procese verbale de confirmare a prestărilor de servicii) pe baza cărora a atestat, în mod nereal, existența unor relații contractuale între firmele pe care le reprezenta și alte societăți comerciale – prestatori de servicii fictivi. Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 2.024.740 lei reprezentând valoarea contractelor de finanțare, la care se adaugă dobânzile civile aferente. Omul de afaceri va fi judecat în stare de arest.

1 COMENTARIU

 1. buna dimineatza/ ziua/ seara

  MR.BUTURUGA!

  ce mai faceti DVS.? sper ca BINE! VA UREZ , DOMNULE BUTURUGA, TOT BINELE DIN LUME!

  am obs. ca ,,NIMENI” nu comenteaza… la aceste articole in care se vb. despre Dvs.! Asemeni MIE, DVS. sunteti CEL MAI TARE! sper ca sunteti BINE!!!!!….. acolo unde sunteti! veti REUSI, IN CURAND, STIU! si, cu aceasta OCAZIE, va UREZ SA FITI TARE!!! Mult a fot, putin a mai ramas!

  pt. mine sunteti un TITAN care ati castigat tot ceea ce se putea castiga! am o admiratie deosebita fata de Dvs. si , in curand, sper ca veti reveni in lupta!

  locul cu pricina nu va prinde! sper ca va place sa jucati sah! sau, chiar daca nu sunt pe gustul meu, sper sa va placa macar ,, tablele”; nu ma pasioneaza ,, pockerul”; iubesc ,, biliardul”!!!
  va astept sa facem un joc de SAH!!!

  daca va transmit acum ,, FELICITARI” stiu EU de ce o fac! :

  ,, FELICITARI!” MR. BUTURUGA!!!

  ATI CASTIGAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.