Planul pesedistului Grindeanu pentru când ajunge în Camera Deputaţilor

Planul pesedistului Grindeanu pentru când ajunge în Camera Deputaţilor

20
DISTRIBUIȚI

Delimitarea clară a colegiilor şi schimbarea legii electorale – acestea sunt două dintre dezideratele pe care le are viceprimarul Sorin Grindeanu, care candidează din partea USL Timiş pentru un mandat de deputat pe Colegiul 2. „Nu e posibil să fie declarată constituţională alegerea primarului din primul tur, chiar dacă nu face 50% şi nu este posibil ca preşedintele consiliului judeţean să poată fi ales din primul tur, chiar dacă nu face  50%, dar să fie neconstituţional să fie ales parlamentarul de colegiu sub 50 de procente.


Eu cred că o să avem situaţii, inclusiv în Timiş, unde poate unii colegi se vor apropia la 49, 99. O să aibă ghinionul să nu facă 50 plus 1 şi să nu îşi ia colegiul şi să intre cineva cu o reprezentativitate de 5%. Este nevoie de o lege electorală nouă pentru a păstra reprezentativitatea şi voinţa cetăţenilor”, a explicat social-democratul. Proiectul depus în această vară de Victor Ponta şi Crin  Antonescu, care prevedea modificarea legii electorale, a fost
respins de Curtea Constituţională mai mult pe criterii politice decât pe criterii constituţionale, mai spune Grindeanu.

20 COMENTARII

  1. Sorinel nu-ti mai bate capsorul cu schimabrea unor legi pe care mintea ta de ingineras de provincie nu le poate pricepe. Bucura-te de faptul ca bizonul roman voteaza dupa marote de genul stanga sau dreapta in care partidul are grija sa va ascunda pe voi, eternii troienii electorali.
    Cu putin noroc poate REUSIM sa te tinem acasa in decembrie. dar esti tanar si mai poti incerca si in 2016

  2. Intr-adevar, este o buna idee. Au mai fost cazuri in Timis, cand au ajuns unii in Parlament cu doar 1000 de voturi….ce e in stare sa faca unul ca ala?

  3. mda, sefu’ tau de uniune cum a intrat in parlament? cacarau a fost pe locul 3 cu peste 50%? taci naibii ca usl nu o sa modifice portita ca nulitatile sa intre prin redistribuire. ah, am uitat, nicio vorba despre VOINTA poporului ca numarul de putori din parlament sa scada la 300?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.