Primăria Timişoara dă la schimb terenuri ca să se demoleze „Acvariul”

Primăria Timişoara dă la schimb terenuri ca să se demoleze „Acvariul”

5
DISTRIBUIȚI

Două terenuri au fost trecute, astăzi, în domeniul privat al Primăriei Timişoara, pentru a fi obiect al unor negocieri între municipalitate şi proprietarii construcţiei de sticlă din Piaţa Victoriei şi a pasajului care face parte din inelul I de circulaţie din Piaţa Victoriei  – SC Al Fer Crom Design SRL şi SC Art SRL.  „Au fost negocieri extrem de grele cu nişte firme care îşi văd interesele pentru că au beneficii de pe urma afacerilor din zonă şi ţin cont mai puţin de ceea ce noi ca administraţie locală ne dorim.  Mă uit la prezent şi la viitor, de trecut să se ocupe istoricii”, a spus Robu în discuţiile despre proiectul de hotărăre prin care se aprobă purtarea negocierilor.

Conform proiectului s-a aprobat se trecerea din domeniul public în cel privat al municipiului Timişoara a două terenuri – 3200 metri pătraţi pe b-dul Bogdăneştilor – Cetăţii şi alţi 1.253 metri pătraţi în zona Piaţa 700.


În referatul proiectului se arată şi că „municipiul Timişoara nu va
datora SC Al Fer Crom Design SRL şi SC Art SRL diferenţa de preţ în sumă de 482.763 euro, rezultată în urma evaluării terenurilor propuse la schimb. Taxele notariale pentru efectuarea schimbului, vor fi suportate in cote parti egale de catre Municipiul Timisoara, SC Al Fer Crom Design SRL şi SC Art SRL”. Cel mai important articol al proiectului de hotărăre spune că  „până la data adoptării hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timişoara privind aprobarea contractului de schimb, SC Al Fer Crom Design SRL şi SC Art SRL se obligă să elibereze spaţiul suprateran afectat de construcţia de sticlă  „acvariu”, sa elibereze spatiul subteran precum şi să renunţe la toate acţiunile formulate împotriva instituţiei noastre cu privire la construcţia subterană, construcţia supraterană şi terenul aferent acestora, urmând ca preluarea spaţiului subteran să fie facută prin
proces verbal de predare-primire”. Evaluarea terenurilor a fost făcută de către Consultim.

5 COMENTARII

 1. Nu stiu ce tot sta atata la negocieri cu cei care si au afacerile in acvariu, cand tot Robu a afirmat la inceputul mandatului sau ca nu au autorizatie de consturcite decat pt cadrul metalic!

 2. Sper ca cele doua terenuri din Bogdanestilor-Cetatii si Piata 700 vor fi date tot in chirie, cum ma gandesc ca sunt date si cele din centru. Ca altfel dam afara un chirias si il facem proprietar in alta parte, iar la „schimb” primim in schimbul terenurilor proprietatea Statului (din Bogdanestilor-Cetatii si Piata 700) un alt teren tot proprietatea Statului (din Piata Victoriei). Si scriem in Hotararea Consiliului Local ca sa prostim alegatorii ce afacere buna am facut ca nu trebuie sa platim 482.763 euro diferenta intre terenurile Statului si terenul … Statului pe care cei care au spa..it pe vremea administratiei Ciuhandu ni-l dau inapoi.

 3. În baza unui act întocmit de o firmă neautorizată s-a dat o hotarare de Consiliu Local cu implicaţii importante: subpasajul din Piaţa Victoriei va fi achiziţionat de Primărie la schimb cu trei terenuri.
  În ultima şedinţa ordinară a Consiliului Local Timişoara, primarul Nicolae Robu a prezentat soluţia găsită pentru achiziţionarea de către municipalitate a subteranului de sub Piaţa Victoriei.
  Pe baze unei evaluări făcute de firma SC Consultim SA, s-a ajuns ca Primăria să ofere proprietarilor subpasajului trei terenuri în valoare de aproape două milioane de euro. Acestea se află în Piaţa 700, zona Mircea cel Bătrân şi Calea Lipovei.

  Problema este că firma care în trecut a avut contract de evaluare cu Primăria, SC Consultim SA, nu mai are dreptul să facă rapoarte de evaluare, nefiind înscrisă în tabelul membrilor corporativi ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR).

  Descoperirea a fost confirmată de consilierul local PNŢCD Bogdan Herzog, fost preşedinte ANEVAR filiala Timiş.
  „Ordonanţa apărută anul trecut şi care reglementează regimule evaluării bunurilor delimitează foarte clar la Art. 12 . În ciuda acestui fapt, aceeaşi firmă SC Consultim SA care nu este membru al uniunii a semnat toate cele patru rapoarte care fac obiectul schimbului”, a declarat Bogdan Herzog

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.