UDMR vrea să transforme Parlamentul României când se schimbă Constituția

UDMR vrea să transforme Parlamentul României când se schimbă Constituția

3
DISTRIBUIȚI

Amendarea Constituţiei stă în topul dorinţelor de după alegerile parlamentare  pentru cei de la UDMR, după cum a explicat, astăzi, liderul la nivel naţional al maghiarilor, Kelemen Hunor.  „UDMR este pregătită pentru a avea o propunere coerentă şi corectă. Trebuie stabilită şi reglementată relaţia între instituţiile fundamentale ale statului – Parlament, Guvern şi Preşedinţie. Noi credem că Senatul trebuie transformat în Camera Regiunilor, asta pentru că în România trebuie restabilite regiunile, pentru a ne putea bucura de o dezvoltare corectă, echilibrată şi pentru a fi în măsură să atragem fonduri europene”, a detaliat Hunor.


Cu toate că doleaneţele liderului maghiarilor sunt similare cu cele ale PD-L, acesta spune că încă nu s-a decis pentru o alianţă după alegeri. Cât despre ţinta pentru scrutinul din decembrie, „ne dorim cel puţin un mandat în judeţul Timiş. La alegerile locale am avut mai multe mandate. Vrem să avem o forţă importantă în Parlamentul României, astfel încât deciziile care vor defini viitorul României să nu fie luate fără noi, ca să avem o influenţă. În campanie  nu vom intra în polemică cu celelalte partide politice. Nu asta este aşteptarea oamenilor, oamenii aşteaptă de la politiceni să aibă răspunsuri credibile, nu vor să vadă oamenii politici cum se ceartă, ci mai degrabă preocupare faţă de soarta fiecărui cetăţean”.

3 COMENTARII

  1. Păi da, în campanie nu atacă pe nimeni, după, „înfrăţindu-se” cu oricare. Doar să le mai pună o carămidă la VISUL lor de veacuri…

  2. O scarba de tradator.Mai este si prin Guvernul Romaniei.Mie sila de acesti nemernici,care trag cu dintii de dezmembrarea acestei tari.
    Bata-va Dumnezeu sa va bata de natie fara tara ce sunteti.
    Traiti ca in sanul lui Avram in Romania, in Ungaria sunteti considerati ,,tigani romani,, si tot serpi sunteti.

  3. Kelemen asta ori e’tampit ori tampit!Despre ce coerenta vorbeste cand el nu este coerent in exprimare in limba romana.O fi in limba mongola, dar asta pe romani nu-i intereseaza.Propunerile lui in ce priveste institutiile Statului Roman,regionalizare,etc le poate propune Ungariei,lui V.Orban,care sigur il va trimite….da,acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.