”La nivel local se cunosc cel mai bine prioritățile” (P)

”La nivel local se cunosc cel mai bine prioritățile” (P)

0
DISTRIBUIȚI

Reorganizarea administrativ-teritorială este necesară și ea trebuie făcută cât mai repede dacă vrem ca România să profite la maximum de oportunități și să-și mărească ritmul de dezvoltare, susține co-președintele ARD, Vasile Blaga. Acesta a apreciat, într-o întâlnire cu locuitorii din zona de vest a Timișului, că absorbția fondurilor europene poate fi coordonată mai bine de la nivelul regiunilor decât de la nivel central. În opinia liderului ARD, la nivel local se cunosc cel mai bine prioritățile, iar regiunile vor putea stabili direct contacte cu Bruxelles-ul și ”nu mai au nevoie de un intermediar superior care să blocheze proiectele”.

Cert este că avem mare nevoie de banii europeni și este păcat să nu reușim să-i atragem și să-i folosim pentru dezvoltare! Viziunea noastră, a celor de la Alianța România Dreaptă, în ceea ce privește organizarea administrativă este clară și are la bază două principii: descentralizare și subsidiaritate.


Astfel, noi credem că problemele își găsesc cel mai bine rezolvarea acolo unde apar, adică la nivel local. De aceea, insistăm pentru transferul de autoritate și resurse de la nivelul central spre palierele locale. Vă spun de ce și vă dau ca exemplu Timișul. Credeți că va putea vreodată Bucureștiul să gestioneze mai bine Timișul decât o pot face locuitorii acestei zone? Eu cred că nu. În opinia mea, statul trebuie să fie suplu și eficient, iar autoritățile locale și regionale – puternice”
, a spus Vasile Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.