Directorul DSP Arad, anchetat penal pentru conflict de interese

Directorul DSP Arad, anchetat penal pentru conflict de interese

3
DISTRIBUIȚI

Gabriela Ţârle, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad,  este urmărită penal, aceasta fiind acuzată de conflict de interese. gabriela tarle dsp aradÎn urma unor articole apărute în presă în luna octombrie a anului 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au decis deschiderea unui dosar penal pe numele şefului DSP.


Asta după ce liberalaŢârle şi-a angajat propriul avocat să reprezinte interesele direcţiei de sănătate în instanţă. „Urmărirea penală este în desfăşurare. În prezent, se fac cercetări faţă de Gabriela Mărioara Ţârle, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. Ne-am sesizat din oficiu, în urma articolelor apărute în presă”, au anunţat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Mai mult, potrivit legislaţiei, Ţârle ar trebui să rămână fără postul de conducere. Şi asta pentru că în legea privind statutul funcţionarilor publici se specifică faptul că de la momentul începerii urmăririi penale, persoana care are competenţa numirii în funcţia publică (n.r. – în cazul de faţă Ministerul Sănătăţii) are obligaţia să dispună temporar mutarea funcţionarului în cadrul altui compartiment. Rămâne de văzut acum atitudinea ministerului faţă de Gabriela Ţârle.

3 COMENTARII

  1. pe doamna Gabriela Ţârle o ancheteaza dna-ul pentru ca si-a angajat avocatul dar din cate am inteles , pe la apia timisoara unde la conducere se afla un grup infractional care isi da subventii si nu apar in declaratiile lor de avere, dna-ul nu ar trebui sa se sesizeze pentru conflict de interese si evaziune fiscala!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.