Atentat cu bombă care-l viza pe interlopul Bogdan Măraru, dejucat de autorităţi...

Atentat cu bombă care-l viza pe interlopul Bogdan Măraru, dejucat de autorităţi VIDEO

2
DISTRIBUIȚI
<


p>Trei persoane au fost prinse în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce încercau să amplasaze un pachet cu dispozitiv exploziv la bogdan-mararuPiatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Măraru, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010, informează Mediafax. Prefectul de Neamţ, Ilie Mitea, a declarat că zona respectivă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Ace;tia au fost monitorizaţi de către SRI, DGIPI, DIICOT şi Direcţia de Operaţiuni Speciale din IGPR timp de două săptămâni, iar vineri dimineaţă au fost prinşi în flagrant. Reprezentantul Poliţiei a precizat că cei trei au montat dispozitivul exploziv sub maşina lui Bogdan Mararu, parcată pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ. Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată.

O echipă a Serviciului Român de Informaţii formată din specialişti pirotehnişti cu experienţă a fost trimisă la Piatra Neamţ, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, care a precizat că suspecţii erau monitorizaţi din decembrie. Potrivit lui Sava, suspecţii erau monitorizaţi de SRI şi DIICOT încă din luna decembrie, iar vineri dimineaţă SRI a intervenit pentru prinderea acestora. El a precizat că vineri dimineaţă, încă din jurul orei 03.00, o echipă de pirotehnişti ai Brigăziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la faţa locului şi a aplicat procedurile standard pentru aceste situaţii, însă s-a decis ca acţiunea să fie coordonată de o echipă suplimentară care este trimisă de la Bucureşti. „Echipa este acum pe drum, este aproape de locul respectiv”, a adăugat Sava. El a spus că este vorba despre un dispozitv exploziv improvizat, amplasat sub o maşină pe fondul conflictului dintre clanurile interlope din zonă.

2 COMENTARII

  1. De buni ce erau vroiau sa-i arunce in aer! Si unii,si ceilalti! Poate intr-o zi vom scapa de oameni de genul acesta.Nu conteaza cum! Numai sa scapam!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.