Robu: Impozitele revin la nivelul din 2012, amenzile cresc. Ce spune despre...

Robu: Impozitele revin la nivelul din 2012, amenzile cresc. Ce spune despre avertismentul prefectului

0
DISTRIBUIȚI

“Am inițiat un proiect pentru reducerea taxelor majorate prin indexare, astfel încât contribuabilii să aibă de plătit în 2013, tot
bani ppatât cât au plătit în 2012. (…) În privința amenzilor  nu am procedat la fel, acestea reprezintă altceva, rămân indexate cu 16,05%”, a anunţat, ieri, edilul şef Nicolae Robu. Creşterea va deveni oficială marţi, odată cu adoptarea unei hotărâri în cadrul şedinţei Consiliului Local Timişoara.  Conform datelor oferite de Robu primăria a încheiat anul 2012 cu un excedent bugetar de 444.000 de lei. În 2012 veniturile totale ale municipalităţii au fost de 780 de milioane de lei – din care  286 milioane venituri de la bugetul de stat, 480 de milioane venituri proprii și 14 milioane din fonduri europene.  Taxele și impozitele se vor încasa la ghișeele Direcției Fiscale începând de miercuri, 16 ianuarie, a mai completat Robu.

Cât despre avertizarea prefectului Eugen Dogariu că dacă nu majorează taxele şi impozitele locale, Timişoara ar putea avea de suferit la rectificarea bugetară de la
finele anului, atunci când se va ţine cont dacă s-au luat măsuri, pentru creşterea bugetelor fiecărei administraţi, Robu u a explicat că „dacă am fi majorat cu 16.


5% taxele am fi încasat în plus circa cinci milioane de lei. Eu sper că Timişoara este avută în vedere la nivelul guvernului pe considerente obiective, date fiind proiectele sale foarte serioase, date find necesităţile sale şi date fiind contribuţiile sale la bugetul de stat al României cu sume importante . Dacă din aceste sume importante se va decide să fie reţinute cinci milioane cât am fi putut noi să încasăm prin acea majorare şi am optat să nu le încasăm, atunci nu o să avem nicio supărare. Desigur că nu ne dorim să se întâmple asta, însă contăm pe o susţinere de la bugetul de stat la un cu totul alt nivel”.  În 2012, Timişoara a primut 286 de milioane de lei de la guvern. Cât despre suma pe care o aşteaptă în acest an, Robu a comentat că „nu ne putem aştepta la mult mai mult, este un an de austeritate, având în vedere că guvernul USL este orientat spre scoaterea României din criză şi susţinerea investiţiilor. Mă aştept ca suma ce va reveni Timişoarei ţinând seama de multitudinea de proiecte foarte serioase să fie sensibil mai mare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.