SCANDALOS Consilierii locali au votat pe bandă rulantă fără a avea proiectele...

SCANDALOS Consilierii locali au votat pe bandă rulantă fără a avea proiectele de hotărâre

0
DISTRIBUIȚI

Nu  şi-a îndeplinit toate obiectivele enunţate pentru primele şase luni de mandat, dar acum se lăuda că a făcut lucruri în plus.  Mai
plen-consiliu-localexact, primarul  Nicolae Robu a reuşit să facă schimbări importante în modul de funcţionare al Consiliului Local Timişoara.  Sub pretextul că „nu am avut timp să facem documentaţia necesară, dar cred că pentru binele oraşului putem trece acest aspect cu vederea”, încet, încet, Robu a transformat consilierii în nişte maşini de vot care aprobă pe bandă rulantă proiectele actualei puteri, renunţând să facă opoziţie după doar câteva fraze rostite.  Dacă la ultimele trei şedinţe proiectele suplimentare au fost de trei ori mai multe decât cele de pe ordinea de zi,  ieri, consilierii locali au picat cu brio probele responsabilităţii şi respectului faţă de cetăţenii care i-au ales.

Astfel, aleşii locali au votat pentru noile numiri în consiliile de administraţie al unor societăţi precum Retim, Aquatim, Horticultura, Pieţe S.A fără a avea proiectul în faţă.  Întrebaţi de ce s-au dedat la joaca de-a baba oarba, consilierii au  comentat fiecare în felul lui, toţi sub semnul ruşinii.  Astfel, ţărănistul Adrian Orza a declarat pentru PRESSALERT.ro că „fiecare formaţiune politică şi-a nominalizat oamenii dinainte de şedinţă proiectul era teoretic o… trebuiau listate numele care au fost date,  fiecare a dat o listă”. Întrebat dacă e normal să se voteze fără ca proiectul să existe, Orza a replicat că „asta nu ma întrebaţi pe mine, întrebaţi executivul primăriei”.


Pesedistul Radu Ţoancă a explicat că „noi PSD -ul  nu am avut în cele şase consilii de administraţie modificări. Schimbări au avut colegii de la PNL, PNŢCD şi PD-L. Noi am avut un om,  maxim doi şi am păstrat algoritmul din anii trecuţi actualii manageri au dat concurs în 2010 şi le vor expira mandatele în 2014. Eu am condus şedinţa, ştiu cum s-a votat.  Nu e normal, eu am spus şi în decembrie atunci când au venit cele 40 de proiecte suplimentare. Noi PSD-ul nu am avut punct de vedere la problema asta şi există un gentleman agreement fiind  vorba de consilii de administraţie,  fiecare partid îşi asumă politic omul pe care îl numeşte în consiliul de administraţie”. „Discuţiile se poartă de ceva vreme se ştia cine va face parte din consiliile de administraţie, deci oarecum nu era nicio surpriză”, a explicat pedelistul Ovidiu Ciuhandu. Deşi a promis că din ianuarie PD-L nu va mai vota dacă proiectele nu vor fi puse pe ordinea de zi, Ciuhandu şi-a dat acceptul, ba mai mult a făcut chiar pe loc, strigat, o schimbare în lista de propuneri a PD-L, cerându-i vicelui Diaconu să consemneze pe foaie.

După cum era de aşteptat singurul care nu numai că a considerat că s-a procedat corect, dar a găsit şi ipoteza „”serioasă’că un astfel de vot este ilegal a fost consilierul liberal Ciprian Bogdan, directorul Spitalului Judeţean,  care a explicat că „şedinţele sunt publice, iar proiectul era redactat şi atunci care e problema? Dacă era proiectul redactat, am votat în cunoştinţă de cauză. Acuma să spun că e ilegal că nu s-a multiplicat în 30 de exmplare?”.

foto Opinia Timişoarei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.