Un tânăr de 19 ani a inventat bicicleta cu reacție. Vezi cum...

Un tânăr de 19 ani a inventat bicicleta cu reacție. Vezi cum funcționează

2
DISTRIBUIȚI

Bicicleta cu reacție a fost inventată de un tânăr de 19 ani din Deva. Raul Oaida a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicleta cu reactie 2bicicletă. Raul se considera un adolescent ca oricare altul, chiar dacă astăzi Daily Mail a publicat, astăzi, un articol despre el considerându-l al doilea Henri Coandă. A terminat liceul însă nu s-a înscris la facultate şi îşi petrece 12 ore pe zi în atelierul construit chiar de el.

„O parte din componentele motorului cu reacţie au fost fabricate în SUA după schiţele mele, altele le-am făut eu chiar aici în atelierul meu din Deva. Controlul bicicletei se face cu maneta de gaze, iar semanalele date de acesta sunt preluate de un computer de bord de dimensiunile unei cuti de chibrituri care echivaleaza cu un sistem folosit la avioanele de vantoare.


Rezervorul este montat sub bara de protecţie a bicicletei, are o capacitate de 5 litri şi e alimentat cu un amestec de motorina, benzina şi ulei sintetic. La motor am lucrat timp de trei ani si a costat 5.000 de euro, o mare parte din bani primiti din sponsorizari de la straini cunoscuti pe net cărora le-am povestit ce vreau să fac sau de la Asociaţia Română de Cosmonautică şi Aeronautică”, a explicat inventatorul.  La turatie maximă, adică 93.000 de ture pe minut, bicicleta lui consuma un litru de combustibil pe minut. “Gazele la ieşirea din ajutaj au 1800km/oră, viteza supersonica, vârful turbinei ajunge la 93.000 turaţii pe minut, turaţia maximă pentru acest motor care are numai câteva kilograme”, a declarat Raul Oaida.

A testat invenţia doar de câteva ori pe străzi fără circulaţia ca să evite accidentele şi speră că proiectul său va revoluţiona lumea şi îi va aduce celebritate şi bani.

 

2 COMENTARII

  1. Ce bine ca mai sunt si tineri cu preocupari stiintifice! Altfel,am fi inconjurati doar de petrecareti semianalfabeti,care asteapta bani de la parinti.

  2. ia te uita!!……..unu care a sarit gardul!!!……din marea masa a retardatilor care umplu barurile si asteapta sa le pice din cer o gramada de bani sa aiba cu ce sa se laude!!…..stiti ce fac baieti astia pe care ii vedeti cu masini tari in oras sau cei care stau toata ziua in MALL?…daca ati asista la discuti va-ti prapadi de ris!!!!Vorbesc numai despre afaceri de milioane de euro,de cit fac ei la o tranzactie cu nu stiu ce combinatie pe cind ei depind de strict bani parintilor.Sint atit e prosti incit nu va dati seama decit daca ii auziti.Dar chestia asta nu se vede din masina pe care o conduc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.