Înmormântare la Budapesta pentru consulul onorific al Ungariei la Timișoara

Înmormântare la Budapesta pentru consulul onorific al Ungariei la Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

Familia celui lui Zoltán Pánczél, consul onorific al Ungariei la Timişoara, Cavaler al Marii Cruci a Ordinului Cavalerilor Suverani Panczelde Malta Sfântul Iosif din Ierusalim, părintele francizei Fornetti din România, membru fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei de Afaceri Ungare în România, a anunţat că în această seară, la ora 19,00, cei care l-au cunoscut îşi pot exprima condoleanţele cu o floare, la Domul Romano-Catolic din Piaţa Unirii, unde va fi oficiată o slujbă religioasă. Panczel va fi înmormântat la Budapesta, unde are un cavou de mai mulți ani. Corpul a fost preluat deja de firma de înhumare care îl va duce la Budapesta. Surse apropiate familiei spun că a fost dorința lui să fie înmormântat în capitala țării pe care a reprezentat-o la Timișoara. Mai mult, consulul a lăsat detalii minuțioase în legătură cu funeraliile, care sunt respectate cu strictețe.

Cel care era considerat drept unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai comunităţii maghiare din Banat s-a născut în 1959, la Satu Mare, şi a urmat cursurile Facultăţii de Construcţii ale Universităţii „Politehnica” din Timişoara.


În 2003 a absolvit Facultatea de Management Turistic Hotelier şi Comercial, în 2008 a obţinut Master of Business Administration la Manhattan, iar un an mai târziu şi-a susţinut teza de doctorat cu tema „Managementul sistemelor de franciză”, la Universitatea din Budapesta.

A fost directorul clubului de vânătoare „Diana” între anii 1993-2007, consilier personal al preşedintelui CJT pe probleme economice  între 2000-2004, membru onorific în International Security Services Association, senator al Fundaţiei Austro-Maghiare. Vorbea trei limbi străine, era pasionat de vânătoare, teatru şi cursele off-road. A fost implicat, de asemenea, în activitatea Serviciului de Ajutor Maltez din Timişoara, participând la campaniile de caritate desfăşurate de acesta în întreaga ţară. În 2006, când se afla la conducerea firmei „Fornetti”, achiziţionase un elicopter Eurocopter pentru firme, dorind să-şi uşureze munca şi să poată comunica rapid cu punctele de lucru de pe întreg cuprinsul ţării. Ulterior, a mai cumpărat un elicopter Alouette II, pentru uz personal, dar a decis să-l vândă atunci când a devenit consul onorific, invocând criza economică. Suma cerută a fost de 300.000 de euro, aceasta incluzând atât piese de schimb cât şi cursuri de pilotaj. Mai târziu, a mai luat un helicopter Gazelle SA 34. Pánczél Zoltán deţinea un mic heliport privat în Caraş-Severin, la Brebu Nou, unde avea şi o casă de vacanţă. Cunoscutul om de afaceri a avut, în anii precedenţi, mai multe intervenţii pe cord iar în noaptea în care a încetat din viaţă a suferit un infarc miocardic care i-a fost fatal.

3 COMENTARII

  1. …nu ai cum sa fi pasionat de vinatoare si sa mori linistit….asta e clar ! ! ! ….cine omoara din pasiune,indiferent daca sint animale sau alceva va avea o moarte cumplita si dureroasa…..asa sa le ajute DUMNEZEU!!!!!!!!

  2. Stimate public enemy,
    rusine pentru cuvintele oribile pe care le rostiti la adresa unuia dintre cei mai buni si inimosi oameni din aceasta lume. Nu stiti ce anume vana domnul Panczel si sub ce conditii, motiv pentru care nu pot decat sa va mai spun o data: rusine! Dar…ce sa ceri de la un…public enemy

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.