Cum să ne apărăm de pericolul gripei ucigașe

Cum să ne apărăm de pericolul gripei ucigașe

0
DISTRIBUIȚI

HAARLEM-MEXICAANSE GRIEP-MONDKAPJE

O femeie însărcinată de 31 de ani din Timişoara este primul caz confirmat de gripă porcină din vestul ţării, iar o altă fetiţă de 14 ani din Arad a murit, miercuri, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, fiind suspectă că ar fi fost infectată cu virsul AH1N1.


Viorica Dumitru, director adjunct al DSP Timiş, spune că bănăţenii nu trebuie să intre în panică pentru că aceste cazuri sunt izolate. „Direcţia de Sănătate Publică nu intră în alertă, mai ales că vaccinul antigripal are în compoziţie particule ce acţionează împotriva virusului AH1N1. Cazul femeii însărcinate care are gripă porcină este un caz izolat”, susține Viorica Dumitru.

Directorul adjunct al DSP Timiş le transmite locuitorilor din partea de vest a ţării ca în cazul în care prezintă primele semne de răceală să se prezinte la medicul de familie. „Îi rugăm pe cetăţeni să evite deplasările pe mijloacele de transport în comun, dar şi deplasările în general, să stea acasă pe perioada în care sunt răciţi, să pună batista la gură atunci când strănută, să îşi spele mâinile cu apă şi săpun şi să consume cât mai multe legume şi fructe, pentru că întăresc sistemul imunitar”, a declarat Viorica Dumitru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.