Juniorii de la ACS Poli vor juca în același sistem ca prima...

Juniorii de la ACS Poli vor juca în același sistem ca prima echipă

0
DISTRIBUIȚI
Vali Velcea și-a pus toată încrederea în Ovidiu Petre. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

După ce ACS Poli a preluat grupele de juniori A, B și C de la Marian Iancu, condcuerea echipei a stabilit o serie de regulipentru pregătirea tinerilor fotbaliști. Între altele, cele trei grupe vor juca în același sistem folosit de echipa mare, 4-4-2. Astfel, Vali Velcea și Jackie Ionescu, vicepreședintele ACS Poli, au căzut de acord că cele trei grupe de copiii trebuie să joace în același sistem ca și echipa mare, pentru ca apoi, fotbaliștilor să le fie mai ușor să se integreze la prima echipă, când vor face pasul. ”Le-am explicat colegilor mei ideea, sistemul și concepția de joc a formației de seniori.


Ultimele trei categorii de vârstă trebuie să se pregătească în spiritul primei echipe de la ACS Poli ”, a declarat Vali Velcea pentru site-ul oficial al echipei. Tehnicianul de la prima echipă și-a spus punctul de vedere referitor și la importanța ca echipa a II-a să joace într-un eșalon mai puternic, deoarece acum joacă în Campionatul municipal. Velcea spune că i se pare mai important ca juniorii să aibă mai multe minute jucate la echipa a II-a, decât să evolueze la juniori, pentru a câștiga titlul la categoria lor de vârstă.  Am discutat și chestiunea unei echipe a doua. Sunt promotorul ideii că tinerii talentați trebuie să aibă parte de un alt tip de competiție, să aibă presiunea, de pildă, a promovării în eșalonul secund. Eu personal aș miza ca tinerii să se lupte pentru accederea în eșalonul secund, în detrimentul câștigării unui titlu național la juniori”, a mai precizat Velcea pentru aceeași sursă.

De asemenea, Jackie Ionescu dorește ca toți antrenorii din Centrul de Copiii și Juniori să aibă normă dublă. ”Cele mai importante decizii luate au ținut de uniformizarea sistemului de joc, urmând ca formațiile de juniori să evolueze în sistemul folosit de prima echipă. Totodată, antrenorii de la juniori vor avea normă dublă. De exemplu, principalul unei formații va activa ca secund la altă grupă și invers”, a declarat Jackie Ionescu pentru www.acspoli.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.