Lidia Barac despre cazul de corupţie Cătălin Şerban: „suntem într-o criză internă,...

Lidia Barac despre cazul de corupţie Cătălin Şerban: „suntem într-o criză internă, majoră de sistem”

2
DISTRIBUIȚI

LIDIA BARAC PRESEDINTELE CURTII DE APEL TIMISOARA03

Preşedintele Curţii de Apel Timişoara, Lidia Barac, a recunoscut, astăzi, la bilanţul pe 2012, că arestarea vicepreşedintelui instituţiei Cătălin Şerban pentru corupţie reprezintă o problemă extrem de gravă. „Nu mai vorbim de abateri, ci de arestarea unui coleg şi nu orice coleg, ci vicepreşedintele curţii de apel. Nu este un caz izolat. Avem aproape în fiecare lună în ţară cazuri de judecători cu probleme. Aceasta arată că suntem într-o criză internă majoră de sistem care vine peste o criză economico-socială a societăţii. Cineva trebuie să facă o analiză a cauzelor, a vulnerabilităţii, a riscurilor.


O evaluare ştiinţifică. Acest lucru ar trebui să îl facă CSM-ul, dar şi acesta este măcinat de probleme, după cum se vede la nivelul percepţiei publice”, a susţinut Lidia Barac. A atras atenţia că sistemele de corupţie sunt unele complexe şi că din ele fac parte  Judecătorul a susţinut că până în luna mai va face o serie de evaluări şi va veni cu un set de propuneri, afirmând că „practica neunitară în cadrul unei secţii este vulnerabilitatea zero şi sursa de corupţie”. Preşedintele Curţii de Apel Timişoara le-a atras atenţia jurnaştilor că trebuie să fie cei care trebuie să cultive valorile moral în societate pentru că „dacă valorile morale nu funcţionează şi nu sunt cultivate, atunci nu funcţionează nici o lege, de oriunde am aduce-o”.

Conform bilanţului prezentat, comparativ cu anul 2011 ” se constată că, la toate instanţele din raza de competenţă a Curţii de Apel Timişoara s-a înregistrat o creştere a volumului de activitate. Astfel, la Curtea de Apel Timişoara numărul de dosare a crescut cu 3.029 dosare ( 16,20%), la Tribunalul Timiş numărul de dosare a crescut cu 1.505 dosare ( 5,50%), la Tribunalul Arad s-a  înregistrat o creştere a volumului de activitate cu 1.950 dosare (11,74%), iar la Tribunalul Caraş-Severin  s-a înregistrat o creştere a volumului de activitate, cu 4.807 dosare (40,71 %)”.

 

2 COMENTARII

  1. D-na Lidia Barac, daca ati sta de vorba cu oamenii si ati face si audiente, ati vedea ca problema cu judecatorii in Timisoara este in fiecare zi, nu ca in tara, in fiecare luna.
    Si va mai zic, ca dupa parerea mea, Serban a fost unul din cei mai nevinovati, dintre judecatorii din Timisoara. „Smecherii”, „desteptii”, nu au fost inca prinsi. Judecatorii care ar trebui sa fie impartiali, sint de partea celor care au mai multe pile, pozitii, influenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.