PP-DD îl acuză pe Robu că repară tramvaiele timișorene în Moldova ca...

PP-DD îl acuză pe Robu că repară tramvaiele timișorene în Moldova ca o favoare făcută unui ministru liberal. Vezi despre cine este vorba

1
DISTRIBUIȚI

nicolae_robu_AP

PP-DD Timiş îl acuză primarul Robu că pune interesele sale politice mai presus de binele populaţiei din Timişoara. Acuzele violeţilor au pornit de la decizia primarului  de a reabilita tramvaiele RATT  la Paşcani.  „Vorbim de voinţă politică. Dacă voinţa politică este să păstrăm locurile de muncă în Timiş, dacă el are mai bine de un veac în industria de tramvai să o revigorăm nu doar pentru uz propriu, ci şi pentru regiune. Merită se reimpulsionăm indistria tramvaiului din Timişoara. Teamă îmi e că prin acordarea acestor contracte zonei din care provine ministrul Transporturilor (n.r Relu Fenechiu) să nu fie o întoarcere a unui serviciu  sau o atragere a bunăvoinţei acestuia pentru a ne sprijini la rândul lui în reabilitarea Gării de Nord şi a altor proiecte pe infrastructură”, a declarat astăzi şeful PP – DD Timiş, Adrian Diaconu.

Consilierul judeţean al PP-DD Timiş Florian Zamfir a adăugat că “eu am lucrat în RATT în toate funcţiile, am fost 12 ani şeful secţiei de reparaţii şi modernizări, cunosc bine situaţia de acolo.


Se pune problema să reparăm tramvaiele la Paşcani pe sume destul de mari, undeva la 500.000 de euro. Camere de luat vederi, internet sunt accesorii, acestea pot fi montate uşor. Reparaţiile cele mai importante sunt la rulaj, specificul utilajului respectiv care nu poate fi realizat oriunde. Noi am avut fabrică de tramvaie şi am asigurat tramvaiele pentru regii din ţară. În ultimii ani, directorii regiei au fost preşedinţii Uniunii Române de Transport şi asta spune tot. Eu consider că tramvaiele se pot moderniza, repara în Timişoara, cu costuri chiar mai mici decât în altă parte. Regiile de transport care au tramvaie obligatoriu trebuie să aibă şi ateliere pentru reparaţiile tramvaielor. Atelierul care era specializat în reparaţii şi modernizări în întreţinerea tramvaielor este desfiinţat la ora actuală. Dacă se vor mai face unele dotări, atunci se vor putea reabilita tramvaiele”.

Chiar dacă primarul nu a semnat niciun contract pentru reabilitarea tramvaelor şi a  precizat că va face mai întâi o vizită şi la Bucreşti, la RATB, pentru a vedea cum se lucrează şi acolo şi la cât se ridică reparaţiile, cei de la PP -DD Timiş insistă că repararea ar trebui să se facă la Timișoara. Aceștia nu pot însă preciza la ce costuri s-ar ridica dotarea cu utilaje sau angajarea specialiştilor.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnuluiu Adrian Diaconu ii este teama ca ….
    Si mie imi este teama ca domnul Adrian Diaconu vorbeste doar ca sa se afle in treaba, exprimand banuieli de simplu kibitz neinformat.
    In concluzie, in momentul acesta in Timisoara nu exista fabrica de tramvaie, nici atelier de reaparat tramvaie.
    Cat ar costa sa se reporneasca atelierul de reaparat tramvaie, modernizat la zi, si de unde ar fi adusi mesterii care trebuie sa lucreze in el?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.