Ministrul Șova despre autostrada Arad-Nădlac: „Vrem să o terminăm anul acesta”

Ministrul Șova despre autostrada Arad-Nădlac: „Vrem să o terminăm anul acesta”

0
DISTRIBUIȚI
autostrada
Comisia de buget şi finanţe a parlamentului a aprobat suma prevăzută în proiectul de buget pentru acest an pentru finalizarea lucrărilor pe tronsonul Nădlac-Arad, parte a autostrăzii de pe culoarul IV pan-european, care este o prioritate a guvernului.


Lucrările pe porţiunea Nădlac-Pecica au fost întrerupte după izbucnirea scandalului generat de Nelu Iordache, acuzat că firma Romstrade SRL, pe care o administrează şi care câştigase licitaţia pentru executarea lucrărilor, ar fi deturnat aproximativ 6 milioane de euro din fondurile alocate achitării altor plăţi, fără legătură cu acest contract, astfel încât acesta a fost reziliat.
Deputatul arădean Dorel Căprar spune că pe porţiunea Pecica-Arad lucrările executate de o altă firmă se apropie de finalizare, iar Dan Şova, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, a confirmat, pentru PRESSALERT.RO, că s-au reluat procedurile şi o nouă licitaţie pentru tronsonul Nădlac-Pecica va avea loc în cel mai scurt timp. „Lucrarea este executată în proporţie de aproximativ 40% şi vrem să o terminăm anul acesta”, a declarat Dan Şova. Finanţarea este asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene, iar diferenţa este suportată din bugetul de stat.
Foto: tmpress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.