Primăria are de încasat 45,5 milioane de lei din chirii neachitate. Vezi...

Primăria are de încasat 45,5 milioane de lei din chirii neachitate. Vezi care este cel mai mare datornic

1
DISTRIBUIȚI

IMG_9448

Primăria Timişoara are de recuperat de la beneficiarii de patrimoniu ai municipalităţii, adică cei care au terenuri închiriate sau concesionate, o sumă exorbitantă – 45, 5 milioane de lei, a dezvăluit astăzi primarul Nicolae Robu. De departe, cele mai mari nereguli se află la o firmă ce administrează cimitire, Consimpex, care datorează primăriei nu mai puţin de 15,5 milioane  de lei. Cu privire la măsurile pecare le va lua în propria ogradă, edilul şef nu a putut oferi detalii însă a declarat că prioritară este recuperarea sumei.


Drept urmare, a promis că „trecem la execuţii. Aş vrea să şi ocupăm nişte poziţii în noua organigramă, poziţii de executori la Direcţia Financiară poziţii care ne-ar costa ceva cu salariile, dar care ar trebui să aducă zeci de milioane lei pe an. Până în cinci persoane. Reziliem contractele cu astfel de firme, vom vedea de la caz la caz”. Suma de 45 de milioane reprezintă chirii neîncasate şi penalităţile aferente.

Întrebat cum comentează faptul că deşi datoriile sunt acumultate pe vremea fostei administraţii, în primărie lucrează în continuare aceleași persoane, edilul şef a spus că „de vină e tot aparatul, nu ştiu cum au decurs lucrurile. Lucrez cu ei pentru că aşa vrea FMI-ul să fie posturile blocate. Eu am încercat să pun în mişcare apatarul primăriei, aşa cum s-a constituit în lungul timpului, să îi pun la treabă, să fie cinstiţi  şi harnici”. De controlul intern în  primărie se ocupă Alexandru Chirilă, consilierul personal al lui Robu, fost om de încredere al şefului PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Foto: Adrian Pîclișan

 

1 COMENTARIU

  1. Daca se ocupa Chirila, ma duc sa fac o l@ba si ma culc!
    Asta face si el, dar ziua ,la birou!
    In loc sa scoata banii de la datornici, adica vreo 10 milioane de euro, primaria cauta metode sa scoata bani tot de la cei mici, cetatenii si firmele care platesc regulat! Avem parcari pe bani,pret de Paris, avem transport in comun cu tramvaie din anii 60,avem gropi,avem ….NU AVEM!!!
    Si banii fac pui la firma care administreaza niste cimitire! Adica, administreaza tot patrimoniul primarie si, implicit, patrimoniul nostru! Cimitire unde e o mizerie de nedescris, noroi, gunoaie,unde se vand loc de veci pe alee, unde e un haos la fel ca in primarie….cu „p” minuscular, ca asa merita!!!!!
    La revedere! Ca m-am enervat! Si nu am voie,ca sunt delicat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.