Robu pleacă la București să semneze trei proiecte pe bani UE depuse...

Robu pleacă la București să semneze trei proiecte pe bani UE depuse în „domnia Ciuhandu”. Vezi valoarea lor

0
DISTRIBUIȚI

KO0D9814

Nici nu s-a întors bine primarul de la Iași, unde a plecat să vadă tramvaie reabilitate, că pleacă din nou în voiaj. Edilul şef  Nicoale Robu a anunţat astăzi că pleacă la Bucureşti, mâine,  să semneze proiecte cu finanţare europeană, depuse în perioada 2011 – 2012. „Primul proiect  prevede  reabilitarea unei clădiri pentru persoane în dificultate. El urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor sociale în Timişoara prin crearea, în cadrul direcţiei sociale, a unui centru de zi. Acesta va fi găzduit de o clădire, acum dezafectată, de pe strada Plavoşin şi dotarea acesteia cu aparatură adecvată. Suprafaţa ce urmează a fi reparată este de 1.340 mp.


Valoare totală a proiectului este de 652.000 de euro.  Aici vor fi tratate persoane cu accidente vasculare, Alzheimer, Parkinson, persoane cu dizabilităţi. Termenul de realizare este de 12 luni”, a detaliat primarul .

„Al doilea proiect se referă la realizarea unui sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea infracţiunilor prin instalarea de camere video în spaţii publice cu risc criminogen.  Se va crea un dispecerat central de monitorizare în cadrul Poliţei Locale pentru urmărirea în timp real şi creşterea gradului de operativitate în intervenţie. Locurile în care vor fi instalate camere sunt pieţe publice, principalele intersecţii, zona gării. Proiectul are valoare totală de 692.000 de euro, iar termenul de realizare este de 15 luni”, a explicat Robu.

Al treilea și ultimul proiect pe care îl va semna Robu este un centru de zi pentru îngrijirea copiilor la Dumbrăvița. „Durata  de implementare este de  27 de luni. Rolul nostru este mai mic în acest proiect, la fel şi beneficiile pentru municipiul Timişoara. Proiectul vizează crearea centrului de zi pentru îngrjiirea copiilor în comuna Dumbrăviţa prin reabilitarea unei construcții existente şi asigurarea dotărilor sociale necesare pentru furnizarea unor servcii de îngrijire a copiilor.  216 micuţi cu vârste de până la 14 ani, provenind din familii monoparentale sau cu dificultăţi din punct de vedere material vor fi îngrijiţi aici”. La final, edilul şef a precizat că administrația locală se pregătește să aplice pe cât mai multe proiecte cu finaţare europeană în 2014 – 2020.  Edilul şef ar vrea să folosească aceste fonduri pentru tramvaie reabilitate şi un stadion nou cu 45.000 de locuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.