Telefoanele mobile ale pușcăriașilor de pe Popa Șapcă, descoperite cu câini special...

Telefoanele mobile ale pușcăriașilor de pe Popa Șapcă, descoperite cu câini special antrenați

4
DISTRIBUIȚI

caine antidrog penitenciar

Asupra deținuților din Penitenciarul Timișoara au fost descoperite, anul trecut,  mai multe bunuri interzise, care au fost introduse în instituție prin tot felul de metode. Este vorba despre peste 100 de telefoane mobile, zeci de încărcătoare, cartele sim și alte bunuri care nu ar avea ce căuta în posesia deținuților. Directorul penitenciarului, Ioan Băla, a declarat că, în materie de inventivitate, le acordă notă maximă pușcăriașilor și a dat exemplu câteva metode prin care aceștia au fost prinși încercând să bage aparatură în penitenciar.


În conservele pe care persoanele private de libertate le primesc de la prieteni și familie s-a găsit alcool, medicamente sau chiar telefoane mobile, deși conservele erau sigilate. Telefoane mobile au fost găsite chiar și în sarmale. În sticlele de suc a fost găsit alcool, conţinutul fiind înlocuit cu o seringă. Unele bunuri ajung în penitenciar deoarece nu pot fi desfăcute chiar toate pachetele pe care le primesc pușcăriașii.

Pentru a putea fi găsite mai ușor, în urma unui proiect, au fost achiziționați opt câini dresați special pentru a găsi telefoanele mobile și drogurile. „Începând din ultimele luni ale anului precedent, în baza unui proiect pe care l-am aprobat când eram director general am achiziționat opt câini, pentru fiecare euroregiune. Sistemul penitenciar, de vreo doi ani și jumătate, l-am structurat pe formula regiunilor de dezvoltare economico-socială. Am făcut acest demers pentru că era util pentru accesarea unor fonduri externe. Am achiziționat câini antrenați pentru detectarea telefoanelor mobile și pentru detectarea drogurilor. Este un element de noutate, foarte bine instruit pe care îl folosim și împreună cu alte structuri”, a declarat Ioan Băla. După ce sunt găsite, bunurile sunt confiscate. Dacă este vorba despre medicamente sau droguri, acestea sunt predate structurilor abilitate.  Cât despre celelalte bunuri, precum telefoanele mobile sau alte aparaturi, Băla speră ca în curând să poată fi scoase la licitație  pentru a elibera depozitele.

Foto: citynews.ro

 

 

4 COMENTARII

  1. Cel mai simplu era daca intrerupeau semnalul telefoanelor pe perimetru Penitenciarului.Oare nu se doreste acest lucru? Cine are de pierdut?

  2. in loc de celulare pot sa fie droguri. otrava. arme. de ce sa fie permise pachetele? nu exista mincare in magazine?

    solutia e simpla: detinutii sa primeasca o suma maxima de bani intr-un CONT pe care sa o foloseasca la magazinul inchisorii. banii sa nu fie cash pt ca atunci detinutul ar putea sa fie santajat de „aia mai tari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.