Cum poţi ajunge la executare silită dacă nu plăteşti Timpark-ul

Cum poţi ajunge la executare silită dacă nu plăteşti Timpark-ul

2
DISTRIBUIȚI
timpark03_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Sistemul de parcare Timpark nu este un succes aşa cum a declarat primarul Nicolae Robu în repetate rânduri, când nu a uitat să certe presa pentru articolele care îi criticau iniţiativa.


Edilul-şef s-a plâns ieri că în urma controalelor efectuate de angajaţii de la ADP s-a constatat că mulţi dintre timişoreni parchează fără a plăti. „Graţie” noului sistem de parcare prin SMS sau telefon, au dispărut şi autocolantele care se lipeau pe parbriz, efectuarea plăţii fiind verifictă prin utilizarea unui Smartphone ce găseşte numărul în sistem. Robu a atenţionat că „în zilele următoare se vor face controale în toate parcările, îi rog pe cetăţeni să plătească, este foarte simplu. Dacă optează pentru varianta cu bip-uri să se înregistreze în sistem să şi cumpere un voucher”. Şeful ADP, Liviu Barbu, a explicat că neplata parcării îl poate aduce pe şoferul uituc sau ignorant până în pragul executării silite. Iar drumul spre asta merge din amendă în amendă. Astfel, şoferul care a parcat fără să plătească primeşte o înştiinţare în geamul maşinii ca în 15 zile să achite  sumă de 40 de lei care, după 15 zile, creşte la 70 de lei. Dacă nu răspunde solicitării ADP, şoferul primeşte acasă o somaţie, prin care este obligat ca în termen de 30 de zile să îşi lichideze datoriile faţă de ADP. Dacă ignoră şi această solicitate, şoferul va fi trimis în judecată, urmând ca instanţă să se decidă modul de recuperare a banilor.

 

2 COMENTARII

  1. instiintarea in geamul masinii nu respecta modalitatea de somare, desteptilor! instiintarea pusa in geamul masinii poate fi luata de oricine si nu demonstreaza faptul ca i s-a adus ceva la cunostinta cuiva. olecutza de scoala , n-ar strica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.