Mamele singure, între neputința de a-și controla soarta și curajul de a...

Mamele singure, între neputința de a-și controla soarta și curajul de a o înfrunta

2
DISTRIBUIȚI

baby-hand1

14 ani – atât avea cea mai mică fată care a rămas însărcinată şi le-a cerut o mână de ajutor celor de la Fundaţia „Estera” din Timişoara. Presată de familie, fata era la un pas să renunţe la copil, dar reprezentanţii fundaţiei au reuşit să o convingă că avortul nu este cea mai bună soluţie. De la înfiinţarea Fundaţiei, în anul 1999, aproape 1.400 de femei din tot judeţul Timiş, cu vârste cuprinse între 14 şi 44 de ani, au fost convinse să păstreze copilul, chiar dacă tatăl acestuia nu dorea să audă de el, iar familia le-a marginalizat pe viitoarele mămici. Fiecare femeie care a ales să dea viaţă unui copil şi a apelat la serviciile Fundaţiei „Estera” are o poveste impresionantă, dar şi o dramă cumplită. Femei bătute de soţi sau alungate de familie, nevoite să îşi crească copiii singure au reuşit, totuşi, să meargă înainte.

Maria Alexei, asistent social, spune că Fundaţia are un centru de consiliere a femeilor cu sarcini neplanificate, fiind un ONG bazat pe principii creştine ce susţine viaţa încă din momentul conceperii.


Viitoarele mămici, aflate în situaţii limită, care nu sunt convinse dacă doresc sau nu să păstreze copilul sunt îndrumate pentru a lua cea mai bună soluţie. „Sunt şi cazuri în care femeile fac avort, dar suntem alături de ele şi oferim consiliere post-avort. În cazul celor care aleg să păstreze copilul, le sfătuim să încerce să ia legătura cu partenerii, le pregătim pentru sarcină, le ajutăm cum să aibă grijă de bebeluşi. Avem şi psihologi care oferă consiliere bărbaţilor şi sunt cazuri în care, după mai multe şedinţe, aceştia au acceptat copilul”, ne-a spus asistentul social.

Cele mai multe femei care apelează la serviciile Fundaţiei „Estera” provin din familii defavorizate, iar lipsa educaţiei sexuale şi-a pus amprenta. Printre mămicile care trec pragul Fundaţiei este şi o femeie de 38 de ani, mamă a 13 copii. „Femeia are 38 de ani şi îşi creşte singură copiii, stă lângă Timişoara, într-o casă primită de la Primărie. Ultimii doi i-a făcut cu un bărbat care doar se foloseşte de ea, o vede ca pe un obiect sexual şi nu vrea să îi recunoască. S-a ajuns până la a o convinge să îşi lege trompele uterine”, ne povesteşte Maria Alexei. Pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, Fundaţia este în colaborare cu o casă maternală din Timişoara, iar cele care nu au unde să locuiască, pot sta timp de un an în această instituţie, unde primesc tot ce au nevoie pentru a-şi creşte copilul.

Cu ocazia zilei de 8 martie, la Sala Adam Muller Guttenbrunn a fost organizat evenimentul caritabil „Puterea unei mame” pentru zece femei care au avut curajul să-şi crească singure copiii, fără niciun ajutor din partea familiilor lor. Zeci de timişoreni le-au dat o mână de ajutor şi au donat alimente, hăinuţe, produse pentru igienă şi bani.

 

 

2 COMENTARII

  1. Felicitari!!!!Sincere felicitari mamelor care au taria de a merge mai departe farac cei care poate, la un moment dat le spuneau: „totul va fi bine, sunt langa tine”. Felicitari Fundatiei.Sunt o mama singura , la fel ca multe alte femei , faptul ca „barbatii” din viata noastra au decis sa-si bata joc de un suflet curat nu trebuie sa ne limiteze.La multi ani mamicilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.