Militanții pentru drepturile animalelor și-au redus protestul anti-taxă pe câine la o...

Militanții pentru drepturile animalelor și-au redus protestul anti-taxă pe câine la o simplă plimbare. De ce au renunțat

3
DISTRIBUIȚI

IMG_1403

Aproximativ 50 de iubitori de animale din Timişoara şi-au dat întâlnire, astăzi, în parcarea de la Galeria 1 ca să tragă un semnal de alarmă împotriva deciziei municipalităţii de a amenda persoanele care deţin mai mult de două animale în apartament şi mai mult de patru în curte. Iniţial, acţiunea a fost gândită ca un protest, dar în urma afirmaţiilor primarului Robu care a dat de înţeles că nu mai este de acord cu taxa generalizată pe animale, participanţii au decis doar să se plimbe cu câinii prin centrul oraşului, ca să arate că sunt uniţi.


„Ne-am propus să facem o simplă plimbare, să nu ne arătăm reticenţi faţă de iniţiativa lor. Noi susţinem taxa pentru sterilizare, dar nu suntem cu de acord cu taxa generalizată. Din păcate, Hotărârea de Consiliu Local conform căreia avem dreptul la doar două animale este în picioare, ne deranjează şi vom vedea ce putem face. Vom încerca să schimbăm ceva pe cale legală”, a spus Alina Diana Prisăcaru, iniţiatoarea acţiunii.

Carmen Stănescu a participat la acţiune alături de câinele său adoptat. Femeia, care face parte din asociaţia pentru protecţia animalelor Act Timişoara, este de părere că măsura aprobată de municipalitate va face ca numărul animalelor de pe stradă să crească pentru că „mi se pare o măsură absurdă, trebuia să fim consultaţi înainte. Normal ar fi fost ca doar cei care au, de exemplu, zece câini şi fac zgomot, îi deranjează pe vecini sau care sunt ţinuţi în condiţii neigienice să fie amendaţi, dar să nu fim toţi băgaţi în aceeaşi oală.”

3 COMENTARII

  1. Masura deja adoptata, cea mai stupida dintre toate, privind nr de animale „permise” poate fi usor atacata in justitie. Au existat doua asemenea HCL-uri, la Cluj si Oradea, si au fost desfiintate de instanta imediat.

  2. Limitarea numarului de animale detinute e ilegala, nu rezista in justitie. Incalca Legea nr. 215/2001, Legea nr. 205/2004, Ordinul nr. 31/31.03.2008 ANSVSA, Legea nr. 60/2004 prin care s-a ratificat Conventia europeana pentru protectia animalelor de companie.

  3. Hotărârea de Consiliu Local conform căreia aveti dreptul la doar două animale nu sta în picioare, e ilegala complet, asa cum spune cineva si pe aceasta pagina! Mai e si inaplicabila, oricum! Mai reprezinta si instigare/fortare la infractiune conform legii nr. 205/2004. Intra in sfera delictului penal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.