În căutarea finanțărilor pentru un centru de chirurgie care ar salva inimile...

În căutarea finanțărilor pentru un centru de chirurgie care ar salva inimile bebelușilor

1
DISTRIBUIȚI

maternitate_7e101ae5a1

Peste 1.700 de bebeluşi cu probleme cardiace sunt condamnaţi la moarte pentru că în România se găsesc doar două centre în care inima micuţilor poate fi vindecată, la Târgu-Mureş şi Cluj, potrivit ultimelor statistici în domeniu. În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va încerca să găsească fonduri pentru construirea a patru centre de chirurgie cardiacă pediatrică la Timişoara, Iaşi, Craiova şi Bucureşti.


„Organizaţia „Salvaţi Copiii” i-a prezentat ministrului Sănătăţii principalele cauze ale mortalităţii infantile, iar pe locul trei se află malformaţiile congenitale de inimă. “Am făcut un raport, iar la propunerea noastră există posibilitatea ca în viitor să se construiască mai multe centre de chirurgie pediatrică, unul dintre acestea va fi realizat la Timişoara”, ne-a spus Mihai Gafencu, medic în cadrul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” şi vicepreşedinte al Organizaţiei „Salvaţi Copiii”. Deocamdată, nu se ştie locaţia unde centrul ar putea fi ridicat şi nici cât vor costa lucrările, mai ales că în acest moment Ministerul Sănătăţii încearcă să găsească fondurile necesare.

De asemenea, Eugen Nicolăescu doreşte să investească bani în pregătirea medicilor care îi vor opera pe micuţii cu malformaţii la inimă, care s-ar putea perfecţiona în Italia, la o clinică de specialitate.

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.