Atelierele în care înveţi să „citeşti” arta

Atelierele în care înveţi să „citeşti” arta

0
DISTRIBUIȚI

image003

Pentru iubitorii de artă care nu se mulţumesc doar să admire lucrările din expoziţii ci doresc să cunoască şi să înţeleagă mai multe despre un tablou sau o sculptură, să identifice un curent artistic sau să afle de ce unele lucrări sunt valoroase, Fundaţia „Triade” organizează un curs practic.


Structurat pe ateliere interactive despre arta vizuală, în cadrul cărora vor fi explorate principiile fundamentale ale artei plastice şi se va realiza o incursiune vizuală prin istoria artei menită să faciliteze recunoaşterea unor lucrări şi încadrarea lor într-un anumit curent.

Cursanţii vor învăţa cum să înţeleagă o lucrare de artă plastică în context istoric şi cultural, vor putea recunoaşte cu uşurinţă curente şi stiluri şi, nu în ultimul rând, vor putea cunoaşte oameni cu preocupări similare. Programul atelierelor este structurat pe două părţi. Prima, intitulată „Să apreciem arta, înţelegând ce este ea”, îşi propune să definească arta, frumosul sau esteticul, precum şi genurile artistice ale artei plastice, cum se „citeşte” o operă de artă şi de ce ea place sau nu. Cea de-a doua parte, „Arta pe firul timpului”, este o incursiune în istoria artei, începând cu antichitatea, până la principalele curente ale artei moderne – impresionism şi realism, pre-modernism, avangardism – şi terminând cu arta contemporană postmodernă. Durata fiecărui atelier este de două ore, cu frecvenţă săptămânală, iar acestea se vor desfăşura la Fundaţia Triade din Calea Martirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.