Avocaţii lui Voiculescu au cerut audierea preşedintelui Traian Băsescu în dosarul privatizării...

Avocaţii lui Voiculescu au cerut audierea preşedintelui Traian Băsescu în dosarul privatizării ICA

1
DISTRIBUIȚI

traian basescu 22

Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut astăzi instanţei audierea ca martor a lui Traian Băsescu în procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în legătură cu o autorizaţie de construcţie semnată în perioada în care a fost primar general al Capitalei, informează Mediafax. Avocaţii au precizat că Traian Băsescu poate da detalii privind o autorizaţie de construcţie la ICA, semnată în perioada în care a fost primar al Capitalei, după ce institutul a ajuns în posesia lui Voiculescu.

Totodată, avocaţii lui Voiculescu au solicitat instanţei Tribunalului Bucureşti care judecă dosarul privind privatizarea ICA audierea în calitate de martori a foştilor miniştri ai Agriculturii Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu. Aceştia au arătat că Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu ar putea să facă precizări în legătură cu emiterea unei note de fundamentare privind privatizarea ICA. Procurorul DNA a solicitat instanţei să repingă solicitările avocaţilor lui Voiculescu. Instanţa Tribunalului Bucureşti urmează să decidă dacă admite cererile avocaţilor, următorul termen al procesului fiind stabilit la 28 mai.

La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de „folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro. Alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop. Toţi aceştia sunt acuzaţi de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti. El este acuzat şi de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

1 COMENTARIU

  1. trebuia sa ceara o mare MUxE de la marinar ,impreuna cu cei 7,4 mil de MUxSTI spalati pe creier de antena 3 si RTV,eceiasi cretini care l-au votat si pe Geoana !…ba’ ce tara de tampiti,ce popr de prostalai,sa iesi la referendum sa scapi hotii si banditii tarii care au ruinat tara din anii ’90 . pentru toti 5ugatorii de alup cu creier plat,inainte s’o sugeti iar cu „FLOTA”,aia a fost vanduta de Iliescu,fondul proprietatii de stat si Ex. premierul Nicolae Vacaroiu,RESTU’ SO LUATI INTREAGA IN CUTIA LIMBII,SOARECI OPARITI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.