Biblioteca Universitară a lansat revista „Lecturn”

Biblioteca Universitară a lansat revista „Lecturn”

0
DISTRIBUIȚI

iosif tasi

Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Tudoran” (BCUT) este una dintre cele mai mari biblioteci din Timişoara, iar de ieri are şi o revistă ce promovează cultura cărţii. „Lecturn” este o revistă culturală care va apărea o dată la trei luni, într-un tiraj de 1.000 de exemplare. Publicaţia se distribuie gratuit în reţeaua bibliotecilor din ţară care colaborează cu BCUT.

Redactarea unei reviste culturale a fost una dintre propunerile pe care Vasile Docea, directorul BCUT, le-a făcut atunci când şi-a depus proiectul managerial pentru ocuparea postului. „Am prezentat proiectul unei publicaţii ştiinţifice a bibliotecii. Am considerat că aceasta este  necesară şi posibilă”.  Unul dintre motivele pentru care „Lecturn” a văzut lumina tiparului se referă la servirea tuturor utilizatorilor, în special studenţii, cu literatură de specialitate. Al doilea motiv este legat de cercetarea pe care bibliotecarii o întreprind, deoarece îţi pot publica studiile de cercetare.

Colectivul de redacţie al revistei „Lecturn” este format din Dana Dinu,  Doina Lică, Lia Vighi, Thomas Remus Mochnacs, Gabriel Zănescu,  având ca secretar de redacţie pe Manuela Zănescu şi redactor-stef Vasile Docea, iar grafica a fost realizată de Camil Mihăescu şi ilustraţiile îi aparţin lui Iosif  Tasi Tajo.


Pentru primul număr, redacţia Lecturn a ales să colaboreze cu cadrele didactice din UVT şi cu personalul BCUT. „Colaborăm cu cadrele didactice din domeniul socio-uman, din cadrul Universităţii de Vest, dar dorim să publicăm lucrări şi ale speciliştilor din aria ştiinţelor exacte. Suntem deschişi colaborării cu studenţii, nu facem o selecţie bazată pe statutul profesional al autorilor”, a mai spus Vasile Docea. Revista are şi un colegiu de onoare format din mai multe personalităţi timişorene, cum ar fi Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Smaranda Vultur, Armin Heinen, Mircea Mihăieş, Valentin Orga, Doru Radosav şi Vladimir Vasiljev.    Următorul proiect editorial al bibliotecii stundeţiilor de UVT este legat de publicarea anuarului BCUT care va include lucrările de specialitate ale angajaţilor BCUT. „Pe viitor continuăm cu proiectele deja cunoscute publicului timişorean: Cinemateca BCUT, Samovarul Literar şi Teatrul al bibliotecă. Pentru evenimentele culturale BCUT păstrăm, de asemenea, legătura cu consulatele italian şi polonez, alături de centrele culturale german şi francez”, a declarat Vasile Docea. Revista poate fi citită şi on-line, la adresa bcut.ro/lecturn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.