Care sunt cele mai râvnite şcoli de părinţii cu micuţi de dat...

Care sunt cele mai râvnite şcoli de părinţii cu micuţi de dat la clasa pregătitoare

0
DISTRIBUIȚI

clasa-pregatitoare

Zeci de părinţi fac tot posibilul să îşi înscrie copilul în clasa pregătitoare la cele mai bune şcoli din Timişoara. La doar o săptămână de la începerea înscrierilor, numărul cererilor este mai mare decât cel al locurilor disponibile pentru clasa pregătitoare la două dintre cele mai bune licee din Timişoara. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, la Liceul Pedagogic s-au înregistrat până în acest moment 68 de cereri, deşi sunt doar 50 de locuri libere, iar la Colegiul Bănăţean, 88 de părinţi şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare, însă doar 30 au domiciliul în zonă, şi se pot forma cel mult trei clase, formate din 25 de elevi fiecare.


Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, a afirmat, astăzi, că „urmează să analizăm situaţia şi să vedem ce este de făcut ca să găsim cea mai bună soluţie în interesul copiilor. De exemplu, la Liceul Pedagogic nu mai putem să suplimentăm numărul de clase pentru că nu există spaţiu suficient, iar dacă, totuşi, vom fi nevoiţi să facem asta, atunci încă o clasă va trebui să fie mutată după – amiaza”.

Părinţii din judeţul Timiş s-au grăbit să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare, astfel, în doar o săptămână s-au înregistrat peste 2.500 de cereri, numărul elevilor aşteptaţi să fie înscrişi este de 4.800. Înscriele la şcoala de circumscripţie se vor finaliza pe data de 22 aprilie, urmând ca părinţii care doresc să îşi înscrie copilul în alte unităţi de învăţământ o pot face în limita locurilor rămase libere după această primă etapă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.