Ce-l dezamăgeşte pe Tăriceanu în discuţia despre regionalizare

Ce-l dezamăgeşte pe Tăriceanu în discuţia despre regionalizare

0
DISTRIBUIȚI
TAQRICEANU LA PNL01.JPG
FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Colaborarea constructivă a forţelor politice din toată ţara şi lupta pentru scopuri importante – acestea sunt cele două mari soluţii pentru ca România să meargă pe drumul cel bun, în viziunea senatorului liberal Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier se află astăzi la Timişoara, unde le-a vorbit studenţilor de la Universitatea de Vest despre viziunea sa  „Peste 20 de ani. Proiectul liberal pentru România”. „Eu consider că în acest moment subiectele principale politice care ar trebui să concentreze atenţia liderilor politici ar trebui să se refere la proiectul de revizuire a Constituţiei. Avem nevoie de  o nouă constituţie, nu de o modificare de genul cine să meargă la Consiliul European.


Nu observ nicio dezbatere şi asta e o scăpare a guverului. O altă tema ar fi legea privind retrocedarea proprietăţilor din perioada comunistă. Regionalizarea are patru mari teme pentru ţară: câte judeţe va avea, cine va fi preşedintele, unde va fi capitala şi  nu există în momentul de faţă nicio discuţie despre care sunt obiectivele regionalizării, dacă este necesar ca să mai facem nişte structuri administrative ocupate de x sau y care să stârnească orgolii locale, că avem regiuni de la Nord la Sud sau că avem capitală la Sibiu sau Braşov sunt orgolii inutile. Nu sunt împotriva regionalizării. Vreau să facem o dezbatrere prin care să explicăm oamenilor de ce este nevoie. Trebuie să explicăm şi să convingem oamenii, să vedem dacă duce la descentralizare, la delegarea competenţelor, dacă ne duce mai aproape de cetăţean. Aş preferea discuţia pe fondul problemei şi să depăşim discuţia pe formă”, a explicat senatorul.

Tăriceanu a detaliat că, în viziunea sa, subiectele care captează atenţia politicienilor şi a publicului sunt momentan lipsite de importanţă şi care nu vor afecta cetăţenii pe termen lung. Liberalul a subliniat că nu doreşte ca în România să nu mai existe opoziţie, ci „vreau să existe o dispută politică sănătoasă articulată pe valori, pe principii, idei, proiecte, dar trebuie să existe şi un proiect important cu care România să mai facă un pas  înainte să nu mai rămână ancorată în subiecte care să rămână doar o zi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.