Contrabandişti de ţigări din Denta şi Timişoara ridicaţi de Poliţia de Frontieră....

Contrabandişti de ţigări din Denta şi Timişoara ridicaţi de Poliţia de Frontieră. Cine-s suspecţii şi ce s-a găsit la percheziţii

2
DISTRIBUIȚI

tudor laurentiu contrabanda

Poliţiştii de frontieră din cadrul serviciului Timişoara au descins în această dimineaţă la domiciliile a şase contrabandişti de ţigări din Timişoara şi Denta. În mai toate locaţiile au fost întâmpinaţi cu acelaşi text: „Ce aveţi cu noi la ora asta? Nu facem nici cu ţigări, nici cu alcool!” În urma monitorizării suspecţilor împreună cu cei de la DIPI, poliţiştii de frontieră au stabilit că ţigările erau introduse în ţară, cu maşinile, prin vama Moraviţa, apoi transportate la Timişoara, unde erau comercializate.


Anchetatorii au căutat ţigări de contrabandă atât în locuinţe, cât şi în maşinile şi garajele suspecţilor. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Cei şase suspecţi pentru care s-au emis mandate de aducere pentru a fi audiaţi de DIICOT sunt Serafim Dorel, Roşca Ioan, Bâzu Olimpiu, Ioan Florian zis „Flocea”, Nicoli Radu şi Tudor Laureţiu. Ultimul dintre ei a fost ridicat chiar dintr-o casă aflată lângă sectorul Poliţiei de Frontieră Deta, unde locuieşte prietena sa. „Ce am făcut, am omorât pe cineva?”, a încercat Tudor Laurenţiu să se apere. În paralel o altă echipă i-a percheziţionat casa de pe strada Ciprian Porumbescu unde au fost descoperite 57 de cartuşe de ţigări cu timbru sârbesc Trokadero, Marble şi Fast şi 52 litri de alcool.”Din pădure sunt ţigările”, a explicat bărbatul. În garajul altui suspect au fost descoperite 20 kilograme de cafea.  Acuzaţi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă, cei şase urmează să fie duşi pentru audieri la sediul DIICOT.

2 COMENTARII

  1. Wow!!!! Fabulos!!!!! 57 de cartuse! Astia au pus economia pe butuci!!!!! Propun sa fie condamnati la 20 de ani inchisoare!!!! Bravo, politia de frontiera! Bravo Mirescu, Cumpanasu, Nicoara! Trei olteni idioti! Face-ti mai treaba acolo unde trebuie, nu va laudati cu cacaturi: 57 de cartuse de tigari de la 6 persoane. Si le mai si duceti la Parchet. Sa va justificati neghiobia!!!!! Halal conducere la Politia asta de frontiera! Si cica ei au dat concurs pe functii! I-a pua Stanisoara cu Doru Dumitrescu pe toti oltenii astia tembeli!

  2. Valentin Vasilescu, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni in timpul scandalului Tigareta II, a declarat luni, intr-o emisiune televizata, ca l-a informat pe Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, ca pe aeroport s-ar fi facut trafic de arme, dar acesta nu a luat nicio masura.

    „Am avut o intalnire cu el atunci, m-a primit in audienta. L-am inregistrat pentru ca banuiam ca omul nu va fi corect”, a declarat Vasilescu la Antena3, precizand ca are o inregistrare pe reportofon a convorbirii cu Traian Basescu din 1999 si confirmand o parte din acuzatiile pe care Sorin Rosca Stanescu le-a lansat pe blogul sau la adresa actualului sef al statului.

    Vasilescu spune ca intreaga operatiune „Tigareta II” a fost „o operatiune speciala cu arme si nu cu tigari, asa cum s-a inscenat in mod KGB-ist”.

    La insistentele moderatoarei emisiunii, Vasilescu a declarat ca inregistrarea tine cateva minute si prezinta doar ceea ce a raspuns Traian Basescu in timpul convorbirii respective, nu si ce l-a intrebat el.

    Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a publicat saptamana trecuta pe blog-ul sau grave acuzatii la adresa presedintelui Romaniei, legate de traficul de armament.

    Intr-una dintre postari, Rosca Stanescu vorbeste despre legatura dintre locotenent colonelul Cornel Purcarea si familia Basescu, Purcarea ar fi un „prieten si asociat de afaceri al lui Mircea Basescu”, care a lucrat in serviciul secret al Armatei si care avea relatii stranse cu un alt personaj implicat in „Tigareta 2” si anuume Valentin Vasilescu, pe atunci comandant adjunct al AIBO, arestat de altfel in seara zilei de 6 mai 1998.

    „Epopeea ‘Tigareta 2’, cel putin din perspectiva personajelor implicate, se intinde pana in ianuarie 2005, cand la carma Ministerului Justitiei a fost numita Monica Macovei. Atunci, lui Valentin Vasilescu i s-a comunicat in mod oficial de catre procurorul Ciprian Nastasiu de la Inalta Curte de Castie si Justie, ca i-a fost repartizat dosarul 26/P/2005, in care trebuie sa continue cercetarea lui Vasilescu pentru contrabanda cu tigari din noaptea de 16 spre 17 aprilie 1998.

    Dar, in mod straniu, de atunci si pana cand a fost destituit, Ciprian Nastasiu nu l-a invitat niciodata

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.