Percheziţii la Primăria Râmnicu Vâlcea şi la locuinţa primarului, suspectat de luare...

Percheziţii la Primăria Râmnicu Vâlcea şi la locuinţa primarului, suspectat de luare de mită

0
DISTRIBUIȚI

mascat

Procurorii DNA fac, astăzi, percheziţii la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea, dar şi la locuinţa primarului Emilian Frâncu (PNL), acesta fiind suspectat de luare de mită, informează Mediafax. Potrivit anchetatorilor, procurorii anticorupţie fac percheziţii la locuinţa primarului din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, precum şi la sediul Primăriei. La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii se află la Primăria Râmnicu Vâlcea, unde verifică biroul primarului Emilian Frâncu.


Edilul urmează să fie adus la sediul DNA Piteşti. Emilian Frâncu este al doilea primar al municipiului Râmnicu Vâlcea acuzat de luare de mită, după ce Mircia Gutău a fost condamnat tot pentru această infracţiune.

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău şi fostul său adjunct, Nicolae Dicu, au fost condamnaţi definitiv, în 27 ianuarie 2010, de instanţa supremă, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le-a fost scăzut intervalul de timp în care au fost ţinuţi în arest preventiv.

Gutău şi Dicu au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că, în perioada aprilie – iulie 2006, ar fi pretins 50.000 de euro, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism. Nicolae Dicu a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA în 6 iulie 2006, când Popescu îi dădea 25.000 de euro, iar Mircia Gutău a fost arestat cinci zile mai târziu. Cei doi au fost eliberaţi, în 10 noiembrie 2006, de magistraţii Curţii de Apel din Alba Iulia. Mircia Gutău a fost eliberat condiţionat din închisoare în septembrie 2011, în urma unei decizii a Tribunalului Mehedinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.