Poveștile gimnaștilor de-o șchioapă, care transformă sudoarea muncii în aur

Poveștile gimnaștilor de-o șchioapă, care transformă sudoarea muncii în aur

1
DISTRIBUIȚI

g3

Visează să ajungă la fel de faimoşi ca Marius Drăgulescu, iar pentru asta îşi petrec aproape trei ore în fiecare zi în sala de gimnastică. Rezultatele muncii a nouă băieţi de la CS Lugoj s-au văzut în cadrul Campionatului Naţional al Cluburilor Sportive Şcolare ce a avut loc la Buzău, în urmă cu o săptămână. Tinerii s-au întors acasă cu 35 de medalii, din care 13 de aur, 8 de argint şi 14 de bronz.


Cel mai mic dintre gimnaşti are doar şapte ani şi jumătate şi a obţinut trei medalii, două de argint şi una de aur. „Muncesc aproape trei ore pe zi. Mama m-a dus la gimnastică când aveam cinci ani pentru că aveam prea multă energie. Vreau să ajung mai mare decât Marius Drăgulescu. Cel mai mult îmi place la inele”, ne-a spus, emoţionat, Mark Cârlig, gimnastul de doar şapte ani.

Armando Ciocu este cel mai mare dintre premiaţi, are 17 ani, iar în cei 13 ani de când face gimnastică a strâns sute de medalii. Doar la ultimul concurs de la Buzău a obţinut şase medalii, una de aur şi cinci de bronz. „Am între 130 şi 140 de medalii câştigate. Muncesc câte trei ore pe zi. Eram neastâmpărat de mic, nu aveam stare şi mama a decis să mă ducă la gimnastică ca să mai pierd din energie. Nu-mi pare rău că nu am timp de alte lucruri, eu ştiu ce e mai bine pentru mine şi pentru viitorul meu. Sper să ajung cât mai sus posibil”, a povestit Armando.

Aurel Muntean, unul dintre antrenorii băieţilor, a spus, astăzi, că toţi gimnaştii premiaţi au şanse foarte mari să ajungă în loturile naţionale pentru că „sunt foarte muncitori şi talentaţi. Mergem prin şcoli, îi aducem la sală, îi facem să îndrăgească acest sport şi apelăm la mici secrete până prind microbul. Când au prins microbul, nu-i mai poţi da afară din sală nici să vrei”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.