Timişorenii cu boli rare au sădit copaci pentru un aer mai curat

Timişorenii cu boli rare au sădit copaci pentru un aer mai curat

0
DISTRIBUIȚI

hands

2.500 de arţari şi sălcii, care reprezintă cei 2.500 de pacienţi cu boli rare ce ar trebui să fie în România, au fost plantaţi, astăzi, la perdeaua verde de protecţie a Timişoarei.


Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Mondiale a Imunodeficienţelor Primare, care are loc în perioada 22 – 29 aprilie peste tot în lume. Medici, pacienţi cu boli rare, studenţi de la Universitatea de Medicină, dar şi elevi de la diferite licee din Timişoara au oferit o mână de ajutor la sădirea puieţilor pentru ca locuitorii să poată respira un aer mai curat şi să aibă un sistem imun mai bun.

Mihaela Bătăneanţ, medic în cadrul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, spune că există peste 250 de tipuri de boli despre care medicii şi oamenii ştiu foarte puţine lucruri. De aceea, „este important să îi diagnosticăm pe cai care suferă de boli rare la timp pentru că primesc un tratament şi pot să ducă o viaţă absolut normală. Cu cât sunt descoperite aceste boli mai repede, cu atât sunt mai multe şanse să nu apară complicaţii, iar costurile sunt mai puţine. Am plantat 2.500 de arbori pentru că în România ar trebui să existe în jur de 2.500 de pacienţi cu boli rare, însă cifrele arată că sunt doar 350”, a afirmat, astăzi, medicul pediatru. Restul celor 80 % dintre bolnavii cu imunodeficienţe primare, care nu sunt diagnosticaţi, suferă de complicaţii cronice inexplicabile, din cauza lipsei tratamentului, iar o parte importantă din ei mor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.