Grapini: “Ca întreprinzător am fost controlat de sute de ori, ostentativ, de...

Grapini: “Ca întreprinzător am fost controlat de sute de ori, ostentativ, de Garda Financiară”

2
DISTRIBUIȚI

Maria_Grapini

Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, afirmă răspunzând unei întrebări a sindicatelor că în calitate de întreprinzător a fost controlat de sute de ori de Garda Financiară, de multe ori ostentativ, şi că la final răspunsurile organelor competente i-au fost favorabile, informează Mediafax. „Este total deplasată întrebarea privind modul în care am lucrat eu ca întreprinzător, dar dacă aceştia (Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, n.r.) au adresat-o le răspund că: am fost controlată de sute de ori de Garda financiară, de multe ori ostentativ şi toate procesele verbale le-am semnat cu obiecţiuni, la final după o analiză mai amănunţită, răspunsul oferit de organele competente a fost favorabil mie”, a declarat Grapini.

Ea a adăugat că în calitate de ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism este obligată să ia poziţie atunci când este sesizată că funcţionarii publici nu îşi îndeplinesc corect atribuţiile sau încalcă sarcinile de serviciu. „Consider că sindicatele ar trebui să fie mult mai atente la calitatea oamenilor şi a modului în care îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu, deoarece calitatea activităţii funcţionarilor publici are legătura cu calitatea vieţii fiecărui cetăţean”, a mai spus Grapini.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) a anunţat ieri că dezaprobă declaraţiile Mariei Grapini cu privire la angajaţii Gărzii Financiare şi a întrebat dacă aceasta, prin firmele sale, s-a situat mereu „înăuntrul cadrului fiscal legal”.


Într-un comunicat se arată că SNFP, „organizaţie naţională sindicală ce reprezintă şi comisarii Gărzii Financiare, dezaprobă declaraţiile doamnei Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism, cu referire la eficienţa şi calitatea oamenilor din cadrul acestei instituţii”.

„Oare distinsa doamnă ministru Maria Grapini s-a situat prin activitatea firmelor sale întotdeauna înăuntrul cadrului fiscal legal? Doamna ministru nu ar trebui să profite de poziţia publică deţinută acum, atacând activitatea angajaţilor Gărzii Financiare. Ca şi reprezentanţi ai angajaţilor acestei instituţii, putem spune că Garda Financiară nu şi-a putut atinge în totalitate scopul pentru care a fost creată, pe motiv că oameni politici, profitând de poziţii publice, asemenea doamnei ministru Maria Grapini, au căutat prin orice metodă să diminueze din atribuţiile şi competenţele pe care Garda Financiară le-a avut în decursul timpului, făcând-o vulnerabilă în combaterea evaziunii fiscale, chiar favorizându-i pe cei certaţi cu legea”, se spune în comunicat.

Grapini a declarat marţi că există printre funcţionari o „masă critică” care nu îşi face treaba şi că vrea schimbarea legii funcţionarului public. Ea a spus că după desfiinţarea Gărzii Financiare, angajaţii instituţiei vor fi în continuare funcţionari publici şi vor fi la dispoziţia Agenţiei pentru Funcţionari Publici. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi restructurată şi va rămâne în subordinea Ministerului Finanţelor, iar controlul operativ va fi realizat de către o singură entitate, rezultată din comasarea Gărzii Financiare, Vamă şi Direcţia Antifraudă.

 

2 COMENTARII

  1. Vrajeala cat casa de mare din partea ministrului Grapini . Sa spuna cand a avut ultimul control de la Garda Financiara . Poate acuma 10 ani sau mai de mult nici ea nu stie . Daca este competenta asa cum se crede , sa vina cu solutii concrete pentru IMM uri cu taxe si impozite reduse , cu stimularea investitiilor si alte facilitati pentru IMM uri , dar se pare ca competenta danseia ( k este moldoveanca ) lasa de dorin si atuncea se ia de unulsi de altul asa sa se afle n treaba .
    Dna ministru prt ce sunteti ministru ? doar sa incasati salar si sa profitati de functie , ptr. ce v am votat ? Ori faceti treaba ptr. IMMuri asa cum at i promis ori ROIUUUU , hai la pasmatex k acolo poti sa te impui .

  2. Doamna ministru cum ati fost controlata de garda financiara de ” sute de ori” ? Sa inteleg ca un control a durat o ora, o zi? Altfel nu imi explic ”sutele” de controale . In urma ”raspunsurilor favorabile” ati hotarat radierea unor societati comerciale al carui adm ati fost, sau actele de evaziune fiscala descoperite?
    ……….o cioara vopsita cu o privire de capra nebuna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.