Invitație la picnic cultural: cu pătura și cartea, în Piața Unirii

Invitație la picnic cultural: cu pătura și cartea, în Piața Unirii

1
DISTRIBUIȚI

piata_unirii

Un nou concept. Un nou stil de lectură. Fie vremea cât de rea, nu renunț la pătura mea –  acesta pare a fi motto-ul sub care directorul Bibliotecii Județene Timiș (BJT) vrea să îi facă pe timișoreni să pună mâna pe carte.


Legătura dintre cărți și pături o face tot el – oamenii sunt invitați să citească în aer liber, întinși pe pături, în Piața Unirii.

BJT lansează un concept-provocare: ”Pătura care citeşte”. În centrul istoric al Timişoarei, Piaţa Unirii sau în alte „locuri strategice”, cititori din varii pături sociale ies cu cartea în oraş, la un picnic urban de lectură. Cărţile (re)văd altfel lumina zilei. ”Redescoperă cartea şi iarba verde de acasă” – este îndemnul lansat de Tudor Crețu, directorul BJT.

Timișorenii sunt invitați, peste o săptămână, adică miercurea viitoare, 29 mai, de la ora 18.00, să-și aducă pătura și cartea în Piața Unirii. Picnicul cultural va fi întregit de concerte, lecturi aprinse, ediţii noi şi inedite ale Fototecii B.J.T.: Big-Band, „concert” fotografic cu scriitori-rock, precum şi, în premieră, MixText, un experiment plastic al Bibliotecii. Sound Sense şi Peregrinii vor asigura accentele muzicale ale manifestării.

 

1 COMENTARIU

  1. De mentionat ca BJT, initiatoarea proiectului, nu e deschisa publicului larg, accesul la colectiile sale fiind conditionat de detinerea unei proprietati imobiliare in Timisoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.