Universitatea Timișoara și-a recâștigat locul în Divizia A1 de volei masculin

Universitatea Timișoara și-a recâștigat locul în Divizia A1 de volei masculin

0
DISTRIBUIȚI

Volei-8999-600x398

Universitatea Timișoara revine în elita voleiului masculin a țării după un an petrecut în eșalonul secund, cel puțin teoretic. Echipa pregătită de Sorin Grădinaru a promovat de pe locul al doilea de la turneul de la Galați și are sezonul viitor drept de joc în prima ligă. Întrebarea deocamdată fără răspuns pentru ”studenți” este dacă vor avea și susținerea financiară necesară înscrierii în primul eșalon care începe în toamnă.

Timișorenii au obținut două victorii la turneul de promovare desfășurat de vineri până duminică la Galați. În prima zi, bănățenii au dispus de Rapid Suceava cu 3-1, iar astăzi au câștigat cu Chimszed Cluj la același scor. Astfel, băieții lui Sorin Grădinaru au avut un punctaj total de 6 puncte și un setaveraj de 6:5, deoarece sâmbătă au pierdut cu Arcada Galați cu 3-0. Universitatea și-a câștigat dreptul de promovare după echipa-gazdă a turneului, astfel că cele două orașe revin practic în Divizia A1 după un an de absență.


În urmă cu un an, Universitatea și CSU Galați, tot nou-promovate, au retrogradat. Formația din Galați s-a desființat din lipsă de fonduri, iar în locul ei s-a înființat noua echipă Arcada, în timp ce bănățenii au continuat cu același sprijin financiar modest din partea clubului Universitatea, de care aparțin.

Rămâne de văzut dacă cei din conducerea clubui universitar din Timișoara vor sprijini clubul să se înscrie în prima ligă, în speță președintele Mircea Chiș, care tot teoretic, iese la pensie vara aceasta. Practic, Chiș mai poate rămâne la conducerea clubului încă cinci ani cu derogare. Universitatea și-ar pierde dreptul de promovare dacă nu s-ar înscrie din toamnă în primul eșalon. Anul trecut, LPS Bihorul a promovat similar, dar nu a găsit sprijin financiar la autoritățile din Oradea sau la vreun sponsor. În aceste condiții, echipa nu s-a mai înscris în prima ligă de volei masculin. Federația Română de Volei a decis chiar înainte de turneul de la Galați,  la care LPS Bihorul era calificată, că orădenii nu au drept de promovare un an. În locul lor, a mers a treia echipă din seria de vest, Chimszed Cluj. De asemenea, aceeași Federație a decis ca echipele care se retrag în timpul campionatului să nu mai aibă drept de promovare doi ani, cum s-a întâmplat la feminin cu echipa din Pitești, care s-a retras în iarnă din cauza problemelor financiare.

Foto: banatsport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.