Accidentul din Muntenegru: lista completă a pasagerilor UPDATE Ce a povestit unul...

Accidentul din Muntenegru: lista completă a pasagerilor UPDATE Ce a povestit unul dintre răniți

1
DISTRIBUIȚI

-

La bordul autocarului cu turişti români care s-a răsturnat ieri într-o râpă din Muntenegru se aflau 47 de oameni. 18 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, iar 29 au fost rănite. La Centrul Clinic din Muntenegru au fost aduse 32 de persoane care au suferit leziuni în urma groaznicului accident. În cursul nopții, o persoană a fost admisă la centrul de urgență, fără niciun semn de viață, în timp ce alți doi pasageri au murit imediat după internarea în unitatea de terapie intensivă, informează site-ul rtcg.me. După o intervenție chirurgicală, șapte pacienți au fost mutați la Terapie Intensivă. Majoritatea sunt persoane în vârstă.

Un copil a fost admis la Institutul de Boli pentru Copii, și acum este în stare stabilă. Departamentul de Ortopedie și Traumatologie a primit cinci pacienți, Departamentul de Oftalmologie, șase, la Chirurgie Toracică au ajuns cinci persoane, la Departamentul de ORL si Chirurgie maxilo-facială, trei, și alți trei pacienți la alte secții. Identitatea pasagerilor decedați în accident, precum și a celor inconștienți, internați la terapie intensivă, nu a fost stabilită până în acest moment. Iată lista pasagerilor, prezentată de site-ul muntenegrean, după cum au fost internați în spital:

Institutul de Boli pentru Copii:
Bojan Popovic

Departamentul de Ortopedie și Traumatologie:
Dobrin Maria
Carmen Dorobaț
Georgeta Marinescu
Victor Vulpe
Roibu Gheorghe
Ana Mihaela Niculescu

Departamentul de Oftalmologie:
Mariana Sora
Dorobanțu Liliana
Morar Maria Loredana
Dorobaț Florin
Mester Elena

Chirurgie Toracică:
Roibu Elena
Robe Gabriela
Dumitriu Mariana
Olga Elena Hutchinson
Rodica Radu

Departamentul de ORL si Chirurgie maxilo-facială:
Sora Petre
Enescu Maria
Ciolan Elisabeta

Chirurgie Digestivă:
Elena Tamara

Chirurgie plastică:
Leesco Georgeta

Departamentul de Neurochirurgie:
Nițu Gheorghiță

UPDATE În urma accidentului, a suferit leziuni minore și un băiat din Muntenegru,  Bojan Popovic, care împreună cu tatăl său, Bosko, mergeau de-a lungul drumului principal în momentul prăbușirii.


El a primit îngrijiri medicale și este tratat la domiciliu, informează www.rtcg.me.

Ambasadorul român la Muntenegru, Michael Florovic, a confirmat, aseară, în fața Centrului Clinic, că în autobuz erau 46 de pasageri, care călătoreau din România la Budva, printr-o agenție de turism românesc. Potrivit postului Digi 24, agenția cu care turiștii au mers în Muntenegru este Mareea, iar reprezentanți ai acesteia s-au deplasat în țara vecină. Conducerea agenției a anunțat și că va acționa în instanță firma de transport pe care a contractat-o pentru acest sejur. Unul dintre pasagerii răniți a spus că ei urmau să rămână în Budva timp de câteva zile. Potrivit acestuia, șoferul autocarului a mers cu viteză, iar drumul era umed și șoferul nu ar fi avut timp să pună frână.

Numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a crescut la 18, informează MAE, care a anunţat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit, potrivit Mediafax. Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene, care transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, a aterizat în această dimineaţă la Podgoriţa. Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene transportă două echipe de evaluare, una medicală şi una consulară, ce vor acţiona pentru sprijinul şi recuperarea cetăţenilor români implicaţi în accidentul rutier de ieri. La bord se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

UPDATE 2 Cel puţin 19 persoane au murit, iar alte patru sunt în stare critică, după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, relatează site-ul postului B92, citat de Mediafax. Guvernul anunţă că va iniţia rapid toate verificările necesare pentru a se constata dacă firma implicată în organizarea transportului din Muntenegru a respectat toate prevederile legale de siguranţă. Într-un conunicat trimis luni de Executiv, premierul Victor Ponta transmite condoleanţe către familiile românilor decedaţi în urma accidentului din Muntenegru şi asigură că autorităţile române iau, în prezent, toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniţi.

El arată că se ţine în permanenţă legatura cu autorităţile muntenegrene şi au fost puse la dispoziţie aeronave pentru asigurarea transportului către şi dinspre Muntenegru, fiind autorizată deplasarea unei delegaţii medicale conduse de secretarul de stat în Miniterul Sănătăţii, Raed Arafat, cu disponibilitatea aducerii în ţară, a raniţilor care pot fi transportaţi, decizie care va fi luată la faţa locului.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.