Atelierul de modelaj în lut, una dintre atracţiile Acces Art

Atelierul de modelaj în lut, una dintre atracţiile Acces Art

0
DISTRIBUIȚI

IMG_5789

Timişoreni de toate vârstele şi-au pus imaginaţia la contribuţie, astăzi, în cadrul Festivalului Acces Art, ca să realizeze o mică sculptură ce s-ar potrivi vizavi de Facultatea de Arte. Cei interesaţi au luat lecţii de la artistul timişorean Horia Bojin, care le-a explicat faptul că „sculptura trebuie gândită astfel încât să poată fi admirată de persoanele care trec pe strada pietonală Goldiş, adică oamenii ar trebui să se oprească şi să o admire, dar, în acelaşi timp, trebuie să atragă atenţia şi şoferilor.


De asemenea, unul dintre punctele de inspiraţie este Facultatea de Arte”. Atelierul de modelaj a atras atenţia trecătorilor care s-au înghesuit să afle câteva secrete ale acestei meserii de la Horia Bojin. Floricele, chipuri umane, animale, cranii sau pomi au fost modelate în lut de către timişorenii care s-au aflat, astăzi, pe strada Regimentul 5 Vânători.

Horia Bojin modelează în lut încă din copilărie, când, în loc să se joace cu plastilină, realiza diferite sculpturi în lut. În prezent, artistul plastic este consultant artistic în cadrul Fundaţiei Rubin. Curioşii care doresc să înveţe cum se modelează în lut mai au timp să facă acest lucru până mâine, la Acces Art, festivalul în care arta iese în stradă.

Foto: Silvana Dobra

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.