Coreea de Nord propune negocieri cu Coreea de Sud. Ce au răspuns...

Coreea de Nord propune negocieri cu Coreea de Sud. Ce au răspuns autorităţile de la Seul

0
DISTRIBUIȚI

kim-jong-un1362534052172

Coreea de Nord a propus astăzi angajarea de negocieri cu Coreea de Sud în vederea redeschiderii complexului industrial intercoreean de la Kaesong, închis de către autorităţile de la Phenian pe fondul unor tensiuni militare între cele două ţări, potrivit Mediafax.


„Locul negocierilor şi data deschiderii lor pot să fie stabilite potrivit dorinţei (Coreei de) Sud”, a anunţat, într-un comunicat, Comitetul nord-coreean pentru Reunificare Paşnică a Coreei (CPRK), însărcinat cu relaţiile cu Seulul.

Coreea de Sud a acceptat azi propunerea Coreei de Nord de a angaja negocieri oficiale asupra unui anumit număr de subiecte ce provoacă fricţiuni, după luni de tensiuni militare între cele două ţări, despărţite de disensiuni de aproximativ şase decenii. Guvernul sud-coreean „primeşte în mod pozitiv propunerea de negocieri oficiale din partea Coreei de Nord”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Unificării, însărcinat cu relaţiile cu Phenianul, precizând că va anunţa ulterior locul şi calendarul acestor negocieri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.