După Funeriu, Teodor Baconschi şi-a dat și el demisia din PDL. Scrisoarea...

După Funeriu, Teodor Baconschi şi-a dat și el demisia din PDL. Scrisoarea de adio a fostului ministru de Externe

0
DISTRIBUIȚI

baconschi mihaies

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia din PDL, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui partidului, Vasile Blaga, în care reproşează, printre altele, că reformiştii din PDL n-au fost niciodată sprjiiniţi şi acceptaţi de conducerea formaţiunii, potrivit Mediafax. Teodor Baconschi susţine, în scrisoarea adresată, ieri, liderului PDL, Vasile Blaga, că mesajul său către acesta „notifică” demisia din partid, el amintind că a intrat în PDL, convins că democrat-liberalii, alături de preşedintele Traian Băsescu, vor reforma statul şi vor promova politici de dreapta.

„Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că – alături de preşedintele Traian Băsescu – PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească. Sunteţi la curent cu activitatea mea: pe lângă prestaţia ministerială, în vârf de criză internă şi internaţională, am creeat Fundaţia Creştin Democrată, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinară a PDL şi dialogul cu societatea civilă. Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să se simtă parte a naţiunii”, susţine Baconschi în scrisoarea adresată lui Vasile Blaga.


În acelaşi document, Baconschi afirmă că nu a ezitat să apere Guvernul Boc în perioade foarte dificile, când „mulţi lideri ai PDL preferau să stea deoparte, în timp ce alţii părăseau partidul, trecând la USL”.

Totodată, el reproşează conducerii PDL că semnatarii moţiunii Reformiştii, propuşi pentru excludere din PDL, nu au fost niciodată sprijiniţi şi acceptaţi cu adevărat în partid. „Conducerea actuală consideră că prezenţa lor în PDL este inutilă sau chiar dăunătoare. Dar chiar mesajele domniei voastre, transmise prin presă, mă pun într-o situaţie inacceptabilă: pe de o parte, aţi recurs la o formulă imprecativă, sperând că «se va alege praful şi pulberea de cei care pleacă din PDL». Pe de altă parte, într-un ultim acces de eleganţă, mi-aţi recomandat – de la Cluj – să «fac ciocul mic». Nu cred că acest gen de limbaj trebuie să caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formaţiuni politice democratice, în România europeană”, adaugă Baconschi. În finalul scrisorii, Teodor Baconschi precizează că pleacă din PDL „fără urmă de resentiment”, fiind convins că partidul îşi va urma „drumul indicat” de şeful PDL Vasile Blaga.

Gestul lui Baconschi vine în contextul în care conducerea PDL va discuta, astăzi, despre viitorul în formaţiune al celor care critică deciziile partidului, cei vizaţi fiind şi Cristian Preda şi Theodor Paleologu, rămânând de văzut dacă se va lua sau nu o decizie în cazul acestora. Daniel Funeriu a fost primul din grupul acestora care și-a înaintat demisia din PDL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.