Guvernul copiilor reunit de 1 Iunie la Palatul Victoria a aprobat o...

Guvernul copiilor reunit de 1 Iunie la Palatul Victoria a aprobat o vacanţă de vară de patru luni

2
DISTRIBUIȚI

guvernul-copiilor-marius-dumbraveanu

„Guvernul copiilor merituoşi” s-a reunit, pe 1 Iunie, la Palatul Victoria, prilej cu care a discutat probleme legate de mediul şcolar şi lumea copilăriei, la şedinţă asistând premierul Victor Ponta şi câţiva miniştri, printre care cei a Educaţiei şi Cercetării, anunță Mediafax.

La masa de lucru a Guvernului, în locul miniştrilor şi al consilierilor acestora, s-au aşezat 100 de copii cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi din mai multe şcoli.

În joacă, ei au aprobat în unanimitate ca vacanţa de vară să dureze patru luni, dar au dezbătut aprins şi probleme serioase cu care elevii se confruntă zi de zi, cum ar fi numărul orelor de sport, violenţa în şcoli, protejarea naturii, necesitatatea sau inutilitatea prezenţei unor materii în structura programei şcolare.

La finalul şedinţei Guvernului copiilor, Ponta a spus că miniştrii-copii „au avut idei mult mai bune decât toate guvernele adevărate”, iar unele subiecte dezbătute de aceştia sunt chiar probleme reale.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi dacă este de acord cu prelungirea vacanţei de vară, primul-ministru a spus, râzând, că el şi-ar dori asta, dar problema este mult mai complexă.

„Dacă ar fi după mine, eu tot spun că mai multă vacanţă.


Pe de altă parte, însă, trebuie să ne gândim că îi pregătim pe aceşti copii şi după acea pe elevi pentru o competiţie extrem de dură, competiţia pe piaţa muncii, competiţia pentru viaţă. Eu o să rămân întotdeauna în minte cu ce mi-a spus un mare om, actualul preşedinte al Israelului (Shimon Peres-n.r.): «Cu cât înveţi mai mult, cu atât munceşti mai puţin şi eşti plătit mai bine». Încerc să-i conving şi pe copiii mei – nu reuşesc întotdeauna, e adevărat – şi cred că niciun părinte nu reuşeşte în totalitate, dar e o realitate”, a spus Ponta.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.